A Xunta de Galicia e a Confederación de Empresarios de Lugo organizan para esete venres, 21 de marzo, en Monforte de Lemos un obradoiro sobre novas tecnoloxías de intelixencia artificial aplicadas ao sector vitivinícola.
A formación impartirase no Parador de Monforte de Lemos en horario de 16:00 a 20:00 horas.
O programa é o seguinte:
16:00 h. – 16:30 horas: Apertura institucional a cargo de representantes CEL e IGAPE
16:30 – 17:30 horas: CONFERENCIA MAXISTRAL“Detección temperá de enfermidades do viñedo mediante intelixencia artificial e visión por computador”. Javier Tardáguila Laso, Catedrático de Viticultura de Precisión da Universidad de La Rioja
17:30 – 18:15 horas: “Oportunidades de aplicación da dixitalización e automatización na viticultura e adegas de Galicia”. Miguel Tubio Fernández, Director Técnico do Grupo Martín Códax
18:15 – 19:00 horas: “A Intelixencia Artificial ao servizo da D.O.” Pablo Franco Sarria, Enxeñeiro Agrónomo e Director Técnico da Denominación de Orixe Calificada “Rioja”
19:00 – 20:00 horas: MESA REDONDA “Oportunidades da IA para o sector vitivinícola”. Javier Tardáquila, Miguel Tubio e Pablo FrancoAlfonso Losada Quiroga, experto en Viticultura e Enoloxía MODERA: Hugo Criado Otero, CEO Medrar Smart Solutions
A partir 20:00 horas: CATA viños D.O. Ribeira Sacra e Networking