Xornada en Vigo sobre alimentos e bebidas de base vexetal

O vindeiro martes, 5 de novembro, celebrarase en Vigo, no Centro Tecnolóxico do Mar, unha xornada técnica sobre “Alimentos e bebidas de base vexetal: Perspectivas e regulación”.

A xornada, organizada en colaboración coa Unión de Consumidores de Galicia e Conxemar, e que será inaugurada polo conselleiro do Mar da Xunta de Galicia, abordará a situación actual dos alimentos e bebidas de base vexetal, e o amplo debate ou diferentes reivindicacións sobre se é ou non necesario abordar unha regulación propia para este tipo de alimentos. 

Desde o ámbito académico, abordarase o mercado actual deste tipo de alimentos, en especial a súa evolución en España e Europa así como aspectos relevantes sobre o seu proceso de comercialización.

Consumidores, administración, investigadores e representantes do sector industrial, da cadea mar industria, da distribución e do propio sector de alimentos de base vexetal analizarán esta cuestión, de máxima actualidade tras coñecerse o recente pronunciamento o Tribunal de Xustiza da Unión Europea en o asunto C438/23 ou a proposición non de lei presentada por o grupo parlamentario socialista no Congreso.

Podes consultar aquí o PROGRAMA da xornada no que participa a Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN), a Xunta de Galicia, a Universidade da Coruña, o Clúster Alimentario de Galicia, UCGAL, CONXEMAR, a Fundación CETMAR, Calabizo, Frinsa e Carrefour. 

A actividade conta con o patrocinio da Xunta de Galicia a través da Consellería do Mar. Pódese realizar aquí a inscrición. 
xornada consumidores plantas vexetal

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información