“Guitián Fermentado en Barrica 2022” foi premiado na modalidade de viño branco nos Premios Alimentos de España aos Mellores Viños. Procede da Denominación de Orixe Valdeorras, e está elaborado por Adega A Tapada (Valdeorras, Ourense). O premio Alimentos de España contou por segunda vez no 2024 con cinco modalidades. A concesión destes galardóns foi outorgada por un xurado formado por persoas de recoñecido prestixio no sector vitivinícola, que elixiron os gañadores entre os mellores puntuados no concurso internacional Bacchus 2024 e que se presentaron á convocatoria ministerial.
“O viño galardoado é de entrada ampla e agradable, de paso sedoso con marcadas sensacións cítricas. É complexo e elegante, cun final longo e persistente, de cor amarela palliza, con reflexos dourados e ribete aceirado. Conta con moi boa intensidade aromática con predominio de froita branca e cítrica, así como notas doces, florais e herbáceas”, sinalou o xurado.
O resto de gañadores desta edición foron:
Modalidade Viño Tinto: “Pago de los Capellanes Un sueño en las alturas 2020”, pertencente á Denominación de Orixe Ribera del Duero, da adega Pago de los Capellanes, con sede en Pedrosa de Douro (Burgos).
Modalidade Viño Rosado: “Salgüero Rosado 2019”, pertencente á Denominación de Orixe Ribera del Duero, da adega Real Sitio de Ventosilla, situada en Gumiel del Mercado (Burgos).
Modalidade Viño Espumoso: “Codorniu Ars Collecta Blanc de Noirs Reserva 2019”, pertencente á Denominación de Orixe Cava, da sociedade Codorniu, de Sant Martí Sadurní d’Anoia (Barcelona).
Modalidade Viño de Licor: “Amontillado Anada 1975”, pertencente á Denominación de Orixe Xerez-Xérès-Sherry, de González Byass, de Jerez de la Frontera (Cádiz).