Cítricos Rías Baixas, un cultivo insólito que se revela exitoso en Galicia
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
Odón López empezou o seu relatorio lembrando que “o problema da xestión forestal en Galicia é o minifundio: precisamos unha superficie mínima para que …
Xoán Cannas é un dos referentes en Galicia no emprendemento no sector primario. Fundador do restaurante Pepe Vieira, de Altantic Galicia Spirits (fabricante …
As enfermidades causadas por fungos na videira, e dun xeito moi particular naquelas zonas xeográficas nas que –como na Galiza- o desenvolvemento dos …
Entre novembro e finais de febreiro chega a época idónea para a plantación de castiñeiros. Repasamos as recomendacións a ter en conta en aspectos como a …
-O exceso de humidade polas choivas e a posibilidade de que caia algunha xeada recomendan recoller as cabazas que teñamos na horta, gardándoas nun lugar …
Galicia vive dende hai uns anos unha recuperación do cultivo da mazá sidreira e da elaboración de sidra, unha bebida tradicional en Galicia dende moi …
O conxunto dos grupos do Parlamento galego amosáronse hoxe de acordo na necesidade de deseñar un plan de impulso á horta, á fruticultura e á agricultura …
Coñecer cales son as distintas razas de fungos de mildeu, oídio e botrite, ver o seu comportamento e distribución polas cinco Denominacións de Orixe …
A Consellería do Medio Rural e do Mar decretou como época de alto risco de incendios forestais dende o pasado mes de xullo ata o mes de setembro. Segundo a …
Os solos galegos son ácidos, o que supón un hándicap para o correcto desenvolvemento das plantas. Os factores que causan esta acidificación son: …
Argimiro Levoso Touceda é unha das persoas cun papel máis destacado na recuperación do prestixio da Denominación de Orixe Ribeiro nas últimas décadas. …
A entrada de aire no silo é o factor de risco que favorece o crecemento dos microorganismos aerobios. Polo que ao respecto, recoméndase: – Os silos …
A estabilidade aeróbica dun ensilado é un termo empregado para definir o tempo que o ensilado permanece sen deteriorarse, despois de expoñelo ao aire. Ao …
O presidente do C.R.D.O. Ribeiro, Miguel Ángel Viso, xunto co presidente da Deputación de Ourense, José Manuel Baltar Blanco, presentaron hoxe unha …