A Xunta propón medidas de apoio aos produtores de faba de Lourenzá pero non axudas directas
O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, Martín Alemparte, acompañado polo delegado territorial da Xunta en Lugo, Javier …
O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, Martín Alemparte, acompañado polo delegado territorial da Xunta en Lugo, Javier …
Pedro Mansilla (Madrid, 1952), é enxeñeiro xefe do Servizo de Fitopatoloxía da Estación do Areeiro -centro dependente da Deputación de …
Didier Bazile é un dos maiores expertos mundiais na quinoa, un pseudocereal orixinario dos Andes que na actualidade é considerado un superalimento polas …
Poñer en valor un produto, o pemento de Herbón, cunha longa e rica historia de cultivo nesta parroquia de Padrón, e conseguir que o consumidor o diferencie …
O millo doce é a segunda hortaliza máis popular en Estados Unidos, onde se cultivan máis de 230.000 hectáreas distribuídas polos 50 estados. En España …
O respecto ao medio ambiente e o cumprimento das boas prácticas no uso de produtos fitosanitarios están cada vez máis asentadas entre os agricultores …
Forvi é unha tenda cooperativa que nace no ano 2008 a partir da unión de catro cooperativas dos sectores da viña (Martín Códax e Paco y Lola) e da horta …
Na procura de mellores prezos para a madeira, tres comunidades do sur de Pontevedra organizáronse hai uns anos para programar poxas conxuntas dos lotes que …
Só a lexislación europea sobre seguridade alimentaria e saúde animal engloba 26 directivas de obrigado cumprimento no agro. A esas normativas hai que …
A avespa do castiñeiro (Dryocosmus kuriphilus) é un insecto orixinario de China que se foi extendendo de xeito progresivo por todo o mundo. A América chegou …
Juana Martínez García é Doutora en Ciencias Químicas e investigadora do Centro de Investigación e Desenvolvemento Agrario de La Rioja, unha das …
Os montes veciñais representan en Galicia unha terceira parte da superficie forestal e suman máis de 600.000 hectáreas. Aproximadamente a metade dos montes …
O mes de maio é un mes de máis luz e calor que, combinadas coa humidade das últimas choivas, fará que os nosos cultivos medren con forza. Tamén medrarán …
Estamos a piques de comezar a campaña do pemento de Herbón (Capsicum anuum L) do ano 2015. Desde un punto de vista agronómico baixo esta denominación …
En Galicia, a extracción da resina do piñeiro era ata inicios dos anos noventa un aproveitamento tradicional nalgunhas comarcas do sur, caso do Val Miñor ou …