Uns consellos para o cultivo da horta en xaneiro
A pesar de ter fama de ser un dos meses máis fríos do ano, a actividade na horta en xaneiro non para. Durante este mes realizaremos unha …
A pesar de ter fama de ser un dos meses máis fríos do ano, a actividade na horta en xaneiro non para. Durante este mes realizaremos unha …
O presidente do Consello Regulador da Agricultura Ecolóxica de Galicia (CRAEGA), José Antonio Fernández, presentou onte en Monforte de Lemos os datos de …
O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica hoxe a aprobación do Regulamento da indicación xeográfica protexida Pemento de Mougán e do seu Consello Regulador …
Segundo o útimo resumo climatolóxico de Aemet, as anomalías de temperatura rexistradas no pasado mes de maio en Galicia foron moi similares ás de abril, …
A Unión Europea (UE) non vai incluír o principio de “tolerancia cero” para os residuos de pesticidas no regulamento europeo sobre agricultura …
Belén Fervenza Couñago, labrega na parroquia de Reboreda, en Redondela (Pontevedra), ven de ser elixida nova responsábel de Horta, Froita e Flor do …
Cada ano saen novas variedades comerciais de cereais ó mercado, das que o agricultor descoñece parámetros de crecemento, rendementos ou resistencia a …
Xuño é un mes de intensa actividade na nosa horta xa que coincide a recolleita de cultivos de primavera (chícharos, patacas temperás..) coa plantación e …
O Sindicato Labrego Galego elixiu a parroquia de Tabeirós (A Estrada) para celebrar o seu Congreso de Horta, Froita e Flor, evento que se celebra cada catro …
Teresa Millán Valenzuela é a actual secretaria da Asociación Española de Leguminosas. Acaba de participar no Simposio internacional de Cultivos Proteicos, …
O Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo, ven de publicar unha guía de “Variedades autóctonas de tomates de Galicia”, obra de Alfredo Taboada …
A avelaíña do tomate, ou Tuta absoluta, é unha praga orixinaria de Sudamérica, e que no estado apareceu por primeira vez no Levante español no ano 2007, e …
Didier Bazile é un dos maiores expertos mundiais na quinoa, un pseudocereal orixinario dos Andes que na actualidade é considerado un superalimento polas …
Poñer en valor un produto, o pemento de Herbón, cunha longa e rica historia de cultivo nesta parroquia de Padrón, e conseguir que o consumidor o diferencie …
O millo doce é a segunda hortaliza máis popular en Estados Unidos, onde se cultivan máis de 230.000 hectáreas distribuídas polos 50 estados. En España …