Ampliada a regulación do selo de Artesanía Alimentaria con doce novas normas técnicas
O Consello da Xunta tomou razón dun informe da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, no que …
O Consello da Xunta tomou razón dun informe da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, no que …
Ante o debate social e as diferenzas na opinión pública dos países da Unión Europea en torno aos Organismos Modificados Xenéticamente(OMX) a Comisión …
Mercar unha cousa pensando que é outra ou descoñecer a súa orixe ou composición son algúns problemas comúns nos supermercados, segundo a Organización de …
O pasado 14 de marzo, o concello asturiano de Vegadeo acolleu unha xornada clave para o proxecto CLIMALACT. Esta iniciativa innovadora, cofinanciada pola …
A directora da Interprofesional do Ovo e os seus Produtos (INPROVO), Mar Fernández, e José Luis García-Vila, un produtor galego de ovos, presentaron onte en …
A Aula de Productos Lácteos da Universidade de Santiago, ubicada en Lugo, estrea esta primavera unhas instalacións que lle permitirán abrir novas liñas de …
Tres denominacións de orixe galegas, representando ao viño, á carne e ao queixo de calidade, unindo esforzos baixo o lema “Sabores de Galicia” para …
Aceites Abril inaugurou onte a súa Planta de Refinación de Aceites, a primeira instalación deste tipo que se pon en marcha en Galicia. A familia Pérez …
Son moitas as comidas copiosas que acaban cun chopo dalgún licor de herbas, confiando nunha capacidade dixestiva outorgada normalmente por tradición. Sen …
O leite de vaca e a carne de porcino son dos alimentos que conteñen menos residuos de pesticidas e, pola contra, legumes e viño, dos que máis. Estes …
Olveira, Oliveira..na toponimia e na antroponimia galega abundan os referentes a unha árbore outrora abundante en Galicia. A súa chegada remóntase á época …
A Denominación de Orixe Queixo San Simón da Costa resultou galardonada este ano co XV Premio Aresa de Desenvolvemento Rural, un recoñecemento que trata de …
O ex-xefe do servizo de Control de Calidade Agroalimentaria e Industria de Lugo, José Mouriño Cuba, é o autor do libro ‘O queixo de San Simón. A súa …
A Rede Europea de Alerta en Seguridade Alimentaria pechou o 2014 cun total de 2.627 incidencias rexistradas, arredor dun 15% menos que no 2013. Das …
A Unidade Mixta de Microbioloxía especializada en E.coli (UMMEC), con sé en Lugo, está participando por primeira vez nos test internacionais coordinados …
Seis universidades europeas, entre elas a Universidade de Santiago (USC), e a sociedade cooperativa Feiraco participan nun proxecto agroalimentario europeo que …