BioCultura A Coruña 2025 finaliza con éxito reforzando o sector ecolóxico en Galicia
BioCultura A Coruña 2025 celebrouse esta pasada fin de semana en ExpoCoruña, consolidándose como o evento de referencia para o sector …
BioCultura A Coruña 2025 celebrouse esta pasada fin de semana en ExpoCoruña, consolidándose como o evento de referencia para o sector …
A Aula de Productos Lácteos da Universidade de Santiago, ubicada en Lugo, estrea esta primavera unhas instalacións que lle permitirán abrir novas liñas de …
Tres denominacións de orixe galegas, representando ao viño, á carne e ao queixo de calidade, unindo esforzos baixo o lema “Sabores de Galicia” para …
AgrifoodTEF (Testing and Experimentation Facilities) defínese como unha rede de infraestruturas de proba e validación en Europa en contornas reais, físicas …
Aceites Abril inaugurou onte a súa Planta de Refinación de Aceites, a primeira instalación deste tipo que se pon en marcha en Galicia. A familia Pérez …
Son moitas as comidas copiosas que acaban cun chopo dalgún licor de herbas, confiando nunha capacidade dixestiva outorgada normalmente por tradición. Sen …
O leite de vaca e a carne de porcino son dos alimentos que conteñen menos residuos de pesticidas e, pola contra, legumes e viño, dos que máis. Estes …
Olveira, Oliveira..na toponimia e na antroponimia galega abundan os referentes a unha árbore outrora abundante en Galicia. A súa chegada remóntase á época …
A Denominación de Orixe Queixo San Simón da Costa resultou galardonada este ano co XV Premio Aresa de Desenvolvemento Rural, un recoñecemento que trata de …
O ex-xefe do servizo de Control de Calidade Agroalimentaria e Industria de Lugo, José Mouriño Cuba, é o autor do libro ‘O queixo de San Simón. A súa …
A Rede Europea de Alerta en Seguridade Alimentaria pechou o 2014 cun total de 2.627 incidencias rexistradas, arredor dun 15% menos que no 2013. Das …
A Unidade Mixta de Microbioloxía especializada en E.coli (UMMEC), con sé en Lugo, está participando por primeira vez nos test internacionais coordinados …
Seis universidades europeas, entre elas a Universidade de Santiago (USC), e a sociedade cooperativa Feiraco participan nun proxecto agroalimentario europeo que …
A compañía ourensá Aceites Abril participou entre os pasados 11 e 14 de febreiro en Biofach 2015, a principal feira de produtos orgánicos do mundo, que se …
A cooperativa Verín Biocoop pivota sobre un produto singular, a carne de vacún de razas autóctonas criadas en ecolóxico. Constitúen a sociedade unha …
Cando Manuel Núñez iniciou nos anos 60 a distribución de elaborados porcinos galegos a outros puntos do Estado, o xamón da comunidade gozaba de gran …