Rías Baixas supera os 34 millóns de quilos de uva, a poucos días para o final da vendima

Publicidade
Rías Baixas supera os 34 millóns de quilos de uva, a poucos días para o final da vendima

Uvas recollidas na DO Rías Baixas nesta vendima 2020.

As adegas da Denominación de Orixe Rías Baixas apuran os últimos días de vendima, pendentes aínda de recoller, sobre todo, variedades tintas e algunha elaboración especial. Até o momento, na demarcación recolléronse xa uns 34.238.389 quilos de uva procedentes dunhas 25.348 entregas.

Os acios de Albariño supoñen o groso das uvas recollidas na denominación. Así é que este ano se cultivaron, polo momento, uns 33.102.835 quilos de uvas desta variedade. Caíño Branco, con 350.556 quilos sitúase como a segunda variedade máis abundante e en terceiro lugar atópase Loureira Branca da que este ano se lograron xa 227.293 quilos.

No outro extremo sitúanse variedades moi escasas nesta denominación como son Castañal, que con 2 recollidas, foi até o momento a variedade da que menos cantidade de uva hase vendimiado, cuns 1.991 quilos de uva. Nunha situación similar atópanse a variedade Loureira Tinta, con 4.201 quilos, ou Torrontés, que alcanza os 5.881 quilos.

Repaso por subzonas

Por subzonas, no Condado do Val do Salnés é no que maior cantidade de uva recolleuse, alcanzando os 22.758.099 quilos, na súa maioría de uvas de Albariño ( uns 22.635.722 quilos procedentes de 18.357 entregas). A seguinte variedade con maior presencia nestas terras é o Caíño Tinto, de que se recolleron uns 34.553 quilos de uvas.

No Condado de Tea, alcanzáronse xa os 7.024.918 quilos tras unhas 4.000 entregas, na súa maioría de Albariño (6.652.720 quilos de uva), seguida de Treixadura (143.510 quilos) e Sousón con 102.250 quilos.

Séguelle o Condado do Rosal, onde até o momento levan vendimiados uns 4.024.590 quilos, dos que o Albariño supuxo uns 3.405.506 quilos, seguido de Treixadura (327.216 quilos) e Loureira Branca ( 162.779 quilos).

Na Ribeira do Ulla, hanse vendimiado 353.226 quilos de uva de Albariño dos 372.536 quilos de uva que se recolleron por agora. Nesta zona, a variedade Treixadura é a segunda con maior presenza e da que se contabilizan xa 7.805 quilos de uva.

Por ultimo, no Condado de Soutomaior, contabilízanse uns 58.240 quilos de uva recolleitos, dos que 55.659 quilos son de Albariño, que predomina nesta terra e lonxe da segunda variedade máis presente, o Caíño Tinto, do que se recolleron uns 790 quilos.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información