Participación galega na mobilización contra o Mercosur

Unha representación do Sindicato Labrego Galego e de Asaga desplázanse a Madrid para posicionarse contra o preacordo de libre comercio con América do Sur, que entenden que prexudica ó agro galego e do resto do Estado

Participación galega na mobilización contra o Mercosur

Representación do Sindicato Labrego na mobilización.

As organizacións agrarias Coag e Asaja protagonizaron hoxe unha mobilización en Madrid contra o preoacordo do tratado de libre comercio entre a UE e MercoSur (Brasil, Arxentina, Paraguai e Uruguai). Por parte galega, estiveron o Sindicato Labrego e Asaga, pois entenden que o posible Tratado prexudica ó agro galego.

Unha cuestión clave que demanda o sector agrario é que haxa cláusulas espello nas esixencias normativas para os alimentos que cheguen de Sudamérica, en especial en cuestións de fitosanitarios, benestar animal e normativa ambiental e social.

Desde o Sindicato Labrego consideran que o tratado suporía un risco para a saúde pública dos europeos. Como exemplo, sinalan que “o 37% dos pesticidas empregados neste países do Mercosur serían ilegais na Unión Europea”.

Por parte de Asaja, Pedro Barato apunta na mesma liña: “No nos importa competir siempre que lo hagamos con las mismas reglas del juego, porque este acuerdo no contempla ni la reciprocidad, ni las cláusulas espejo”, valorou.

O Sindicato Labrego, pola súa banda, incide ademais na necesidade de buscar “sistemas alimentarios sostibles” e considera que este tipo de acordos só favorecen os “modelos agroindustriais”, á vez que representan unha competencia desleal en Europa. A organización pronostica ademais que o tratado levaría a unha caída dos prezos no campo europeo.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información