O espazo Turcastrelo, ubicado no Parque Náutico de Castrelo de Miño, foi o escenario dunha cata previa á concesión dos galardóns “Distincións Gallaecia 2020” aos mellores viños e para a elaboración da edición 2021 da Guía Luis Paadín de Vinos, Destilados y Bodegas de Galicia. Nela participaron 126 viños da Denominación de Orixe Ribeiro, entre brancos, tintos e tostados que foron catados por membros da Asociación de Sumilleres Gallaecia e catadores invitados.
Desta cata sairán seleccionados os mellores viños da D.O. Ribeiro segundo o criterio dos expertos, que pasarán a á cata final que se celebrará a principios de setembro en Fisterra.
Aurelio Vázquez, presidente da Asociación de Sumilleres Gallaecia, define a cata realizada en Ribadavia como unha das máis interesantes. “Os viños brancos desta colleita no Ribeiro son de altísima calidade, destacando a súa finura, elegancia e tipicidade. É de sinalar tamén que contan cun gran potencial de garda. Os tintos son moi equilibrados e de moita calidade, e neles percíbese a fenomenal evolución de anadas anteriores”, destaca.
Os profesionais que formaron o panel de cata foron:
-
Aurelio Vázquez: Presidente Asociación de Sumilleres de Galicia Gallaecia
-
Iván Vázquez: Enólogo
-
Javier Facal: Sumiller restaurante O´Sampaio
-
José Luis Fernández: Comité de Calificación D.O. Ribeiro
-
Juan Gómez: Asociación de Sumilleres de Zamora
-
Luis Paadín: Director daa Guía de Vinos de Galicia
-
Alejandro Paadín: Vicepresidente Asociación de Sumilleres de Galicia Gallaecia
-
Pablo Vidal: Comité de Calificación D.O. Valdeorras
-
Pedro Sestayo: Profesor Consellería de Educación
-
David Ballesteros: Comité de calificación D.O. Rías Baixas
-
Santiago Castro: Director Técnico C.R.D.O. Toro
-
Xabier Barcala: Sumiller viñoteca Comoviño
-
Xose Carballido: Enxeñeiro Agrónomo