A sección ‘Noticias de empresa’ inclúe informacións de actualidade empresarial, así como as notas de prensa de firmas colaboradoras.

Mosquito verde da vide: como facer fronte a esta praga?

As altas temperaturas e o tempo cálido e seco do verán ofrecen condicións propicias para o desenvolvemento desta enfermidade preocupante para os viticultores ante a proximidade do momento clave da vendima. Neste artigo técnico analizamos o novo rexistro fitosanitario para esta praga que o Ministerio de Agricultura acaba de conceder ao bioinsecticida Pirecris

Mosquito verde en viñaA presenza do mosquito verde da vide increméntase ante condicións climáticas de altas temperaturas, como as que acostuman instalarse durante o verán. Estamos, por tanto, nun momento propicio para o seu desenvolvemento, algo que preocupa aos viticultores ante a proximidade do momento clave da campaña.

Para o control desta praga, Seipasa desenvolveu o bioinsecticida Pirecris, que actúa cun potente efecto de choque para eliminar rapidamente as poboacións de cicadélidos como o mosquito verde (Empoasca vitis) ou Scaphoideus titanus.

O mosquito verde da vide é un insecto de entre 2 e 3 mm de lonxitude. Na súa fase larvaria adóitase situar no envés das follas e é máis fácil de identificar ante a ausencia de ás, algo que dificulta o seu movemento. Cando evoluciona a adulto é máis difícil de ver porque voa ao máis mínimo movemento.

A incidencia aumenta xusto agora coa calor propia dos meses de verán, aínda que este ano a presión da praga non é preocupante, tal como ocorreu en campañas anteriores

O mosquito verde ataca os nervios das follas, xa que se alimenta do zume da planta. O seu efecto é moi prexudicial porque detén o desenvolvemento vexetativo e, en consecuencia, a maduración do froito. Visualmente, a consecuencia máis evidente é a desecación marxinal das follas, que se tornan de cor amarela.

A presión máis intensa de mosquito verde en viña adóitase producir durante os meses de verán por mor das altas temperaturas e o tempo cálido e seco. As perdas económicas poden ser cuantiosas porque os efectos poden chegar a estenderse na campaña seguinte ao ataque, cunha posible diminución no vigor da brotación e un descenso no rendemento da colleita.

Control e tratamentos contra o mosquito verde da vide

Pirecris é un bioinsecticida desenvolvido por Seipasa cun excelente comportamento no control e eliminación de cicadélidos (mosquito verde, Scaphoideus titanus e outras especies de insectos). O produto, ademais, acaba de obter a ampliación de etiqueta por parte do Ministerio español de Agricultura, Pesca e Alimentación para o control desta praga en viña e uva de mesa.

Pirecris está deseñado a partir dunha exclusiva formulación grazas ao perfecto equilibrio das moléculas PI e PII que compoñen a substancia activa, e que achegan a máxima eficacia insecticida, tanto en campo aberto como en invernadoiro.

O produto actúa sobre o sistema respiratorio do insecto ata provocar a súa morte e sobre os ovos e as larvas, reducindo de forma moi significativa o número de novas xeracións

As micromoléculas que compoñen a súa formulación condensan e xeran unha rede estable e equilibrada en toda a disolución, e proporcionan unha cobertura perfecta sobre a folla e o insecto.

Pirecris proporciona un potente efecto insecticida que actúa bloqueando o sistema respiratorio do insecto ata provocar a súa morte. O produto actúa sobre ovos e larvas, reducindo de forma moi significativa o número de novas xeracións.

Na seguinte gráfica pódese apreciar o rápido efecto de choque na redución das poboacións de mosquito verde (Empoasca vitis). O ensaio técnico, realizado na rexión italiana de Sicilia en uva de mesa con 2 aplicacións cada 7 días, pon en valor a rápida acción do produto, xa que consegue cortar o ciclo vital da praga para partir do terceiro día de aplicación.

Conteo de larvas de mosquito verde en uva de mesa

Conteo de larvas de mosquito verde en uva de mesa

O ingrediente activo de Pirecris garante o seu efecto de choque, a contundencia e a súa efectividade. Así mesmo, a formulación dun produto de alta tecnoloxía permitiu a Seipasa obter a súa patente garantindo un perfil verde baseado en antioxidantes que melloran a persistencia e un matriz vexetal que potencia a acción.

Pirecris está certificado para o seu uso en agricultura ecolóxica, non deixa residuos no cultivo e ten un prazo de seguridade curto

Pirecris está certificado para o seu uso en agricultura ecolóxica (UNE 315500) e é unha ferramenta ideal para a súa inclusión en programas de Xestión Integrada de Pragas. Trátase, ademais, dunha solución 100% natural que non deixa residuos no cultivo e cun curto prazo de seguridade.

Pirecris está aliñado coas necesidades de produtores e consumidores cara a unha agricultura cada vez máis racional, sostible e responsable coa contorna. Ademais de en España, Pirecris para o control e eliminación de cicadélidos en viña tamén está rexistrado en dous grandes mercados produtores en Europa como Italia e Portugal.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *