Monterrei presenta en Madrid os seus godellos e mencías

Publicidade
Monterrei presenta en Madrid os seus godellos e mencías

Imaxe de arquivo.

O vindeiro 26 de maio, a Denominación de Orixe Monterrei volverá a Madrid para presentar a nova colleita dos seus viños nun encontro profesional que reunirá a 19 adegas. Esta cita servirá para poñer en valor a evolución sostida da denominación, avalada por unha tradición vitivinícola que se remonta a séculos atrás.

A D.O. Monterrei amosará viños elaborados con dúas das súas variedades máis emblemáticas: Godello nos brancos e Mencía nos tintos. Manuel Vázquez, presidente do Consello Regulador, sinala que a nova colleita destaca pola súa frescura, equilibrio e estrutura.

“As condicións climáticas da última campaña permitiron unha maduración óptima, o que se traduce en viños máis aromáticos, con boa acidez natural e excelente capacidade de gardado”, afirma.

Durante o evento poderanse catar os viños das seguintes adegas: Ladairo, Pazo das Tapias, Gargalo, Castro de Lobarzán, José Luis Gómez Ibáñez (Valderello), Crego e Monaguillo, Terras do Cigarrón, Triay, Pazo Blanco Núñez (Tapias Mariñán), Fragas do Lecer.

Tamén estarán presentes Vía Arxéntea, Abeledos, Pazo de Valdeconde, Tabú, Alba Al-Bar (Daniel Fernández), Fausto Rivero (Quinta Soutullo), Manuel Vázquez Losada, Alejandro Ramón Blanco Dijkhoff (Ramón Bigotes) e Terra de Godello.

O éxito dos Godellos de Monterrei no mercado nacional e internacional débese á súa autenticidade. Esta variedade atopa na zona un entorno ideal para viños frescos, minerais e equilibrados. A aposta pola calidade foi clave para o seu recoñecemento, reflectido en premios e mencións en publicacións especializadas.

A diferenza doutras rexións galegas máis atlánticas, Monterrei conta cun clima máis continental e cunha grande diversidade de solos, desde pizarrosos ata graníticos. Isto permite elaborar viños con estrutura e capacidade de gardado, sen perder frescura. Os Mencías destacan polas súas notas froiteiras, acidez equilibrada e boa evolución en botella. “Son viños estruturados pero lixeiros, moi agradables de beber”, afirma Vázquez.

A DO Monterrei tamén destaca pola versatilidade gastronómica dos seus viños. Un Godello novo resulta ideal para acompañar peixes e mariscos, mentres que os tintos contan cunha gran capacidade de adaptación a distintos estilos culinarios.

De cara ao futuro, o Consello Regulador ten como obxectivo afianzar os mercados actuais e abrir novas vías de comercialización, sempre cunha aposta firme por unha viticultura de calidade e con personalidade propia. “Queremos seguir medrando de forma sostible, sen perder a esencia da nosa tradición”, afirma o presidente.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información