‘La Central Heladera’, xeados artesáns 100% galegos

Esta empresa ourensana, nada no 2015, caracterízase polo emprego de leite ecolóxico e polo coidado da materia prima dos seus produtos. “Os nosos xeados son saborosos e teñen menos graxa e azucre que un iogur natural, que podemos considerar san”, contan

‘La Central Heladera’, xeados artesáns 100% galegos

Xeadería de La Central Heladera.

La Central Heladera naceu en Ourense no 2015. Iniciouse como unha pequena xeadería artesán na rúa Paseo e, visto o éxito da súa oferta, ao pouco tempo creou un obrador no barrio da Ponte para abrir novas xeaderías e ofrecerlle servizo á restauración. Na actualidade conta con tres xeaderías propias en Ourense e vén de abrir outra en Madrid, no mercado de San Antón. Tamén ten unha franquicia en Pontevedra e traballa a rúa cuns orixinais ‘box’, elaborados a partir dun contedor de transporte marítimo, que se poden ver no verán en vilas coma Porto do Son ou O Carballiño.

O éxito de La Central Heladera aséntase no coidado do produto. A súa principal referencia son os xeados artesáns de crema, elaborados con leite ecolóxico galego, da granxa Ecoleia (Allariz). A base láctea representa arredor do 80% do xeado e complétase no posible con froita de tempada e con materia prima galega.

Xeado de castaña.

Xeado de castaña.

“Buscamos xeados saborosos e naturais. O xeado tiña fama de ser un produto co que non había que pasarse, pero podemos dicir que os nosos xeados teñen menos graxa e menos azucre que un iogur natural, que se considera un alimento san”, explica Marcos Álvarez, responsable do obrador de La Central Heladera. Este coidado do produto permitiu que a firma obtivese o selo de Galicia Calidade para os seus xeados.

Nutrición
O pequeno ‘boom’ que vive nos últimos anos o xeado artesán é asociado pola empresa ás características nutricionais do produto. “Hai unha tendencia a ir cara unha alimentación menos industrial, máis san e con produtos naturais, e iso estase notando tamén no mundo do xeado. En Ourense estivemos uns anos sen xeados artesáns, tras o peche de La Ibense, pero en canto saímos ó mercado vimos que o noso produto tiña moi boa aceptación”, valora Marcos Álvarez.

Entre os xeados de crema, triunfan os sabores máis habituais, como fresa, limón, chocolate ou vainilla, xunto a unha nova tendencia de sabores ligada ós snacks (‘Kinder’, ‘Oreo’, etc.). “En tenda estás obrigado a ter todos eses sabores e outros clásicos, como pode ser o turrón de abelá, polo que hai pouca marxe para a innovación. Onde máis experimentamos é na restauración, xa que a miúdo hai un interese dos chefs por traballar un xeado en concreto, ás veces non como sobremesa senón integrado nun plato principal do menú”, sinala Marcos Álvarez.

Tarrina de xeado.

Tarrina de xeado.

O obrador de La Central Heladera ten traballado con diversos chefs dunha “gama media-alta de cociña” para sacar xeados innovadores, como un con sabor a queixo de Arzúa-Ulloa, outro a albahaca ou un sorbete de tomate.

Creps e gofres para desfacer a estacionalidade
Os xeados xa non son só para o verán, pois no inverno manteñen unha certa demanda, aínda que continúan a ser un produto moi estacional, polo que en La Central Heladera completan a oferta dos seus establecementos con creps e gofres.

“Antes moitas xeaderías pechaban no inverno. Agora xa non é así, pero si que cae o consumo, polo que decidímonos a completar a oferta con creps e gofres artesáns. Os gofres facémolos no obrador e os creps prepáranse no momento no establecemento” -sinala Marcos Álvarez-. “Cos creps e gofres mantemos a mesma liña que cos xeados. Fuximos do prefabricado e do industrial e buscamos ofrecer un produto artesán”.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información