Galicia participa nun proxecto europeo que promove os superalimentos de “etiqueta verde”

Galicia participa nun proxecto europeo que promove os superalimentos de “etiqueta verde”

A quinoa está considerada un superalimento

Promover e regular o cultivo dos chamados “superalimentos” e herbas medicinais, axudando a agricultores e produtores a desenvolver habilidades técnicas, mellorar os seus coñecementos e facilitar a súa especialización co obxecto de aumentar a competitividade dos devanditos produtos no mercado. Estes son os principais retos do proxecto europeo “SuperGreenLabelFoods” no que participa FEUGA (Fundación Empresa Universidade de Galicia) e a Unión de Agricultores y Ganaderos de Navarra (UAGN); as dúas únicas entidades que representan a España.

O consorcio complétase con entidades de Italia e Grecia. Precisamente, este último país é o encargado da coordinación dos traballos a través da HAO-Demeter (Hellenic Agricultural Organisation).

Os superalimentos son ricos en nutrientes e teñen un alto contido en vitaminas, minerais, fibra, antioxidantes e/ou fitonutrientes, considerándose beneficiosos para a saúde e o benestar. Hai investigacións científicas que demostraron que certos compoñentes destes alimentos poden ser positivos para a saúde. Mostra diso é a existencia de declaracións de propiedades saudables sobre as cales a Autoridade Europea de Seguridade Alimentaria e a Axencia Europea de Medicamentos atoparon evidencias científicas o suficientemente convincentes.

Entre os superalimentos destacan o arroz integral, a chía, a quinoa, o sésamo, ou vexetais como a acelga, a coliflor, o brócoli ou as espinacas, entre outros. Tamén entran dentro do grupo de superalimentos algunhas froitas: arandos, framboesas, uvas, aguacate, melón, cítricos, etc.; e froitos secos como as noces, as abelás ou os cacahuetes.

Os países participantes – Grecia, España e Italia – reúnen todas as condicións necesarias para o cultivo destes produtos xa que a principal característica da maioría destas plantas é a súa adaptabilidade ao chan e ao clima.

O proxecto conta cun orzamento de 190.000 euros, e finalizará en agosto de 2019

O proxecto, que xa está en marcha, conta cun orzamento de 190.000 euros, e finalizará en agosto de 2019. FEUGA será a responsable de proporcionar metodoloxías de procura sobre capacitación e formación para agricultores e procesadores de superalimentos e plantas aromáticas-medicinais do tres países participantes, que concluirá nun informe no que se recollerán os marcos regulatorios e lexislativos sobre a formación específica neste sector agrícola.

Para mellorar as competencias técnicas e proporcionar metodoloxías innovadoras ás profesionais deste sector, FEUGA recompilará, a través de cuestionarios, as súas inquietudes e necesidades e, tras analizar esta información, desenvolverá un programa formativo con contido específico en Tecnoloxías da Información e Comunicación (TIC). É precisamente nesta cuestión na que a Fundación aplica o seu coñecemento e experiencia sobre as novas tecnoloxías ao liderar e coordinar as análises de cuestionarios e os cursos de formación en materia TIC.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información