Galicia acollerá este mes tres eventos para coñecer os viños espumosos galegos

Publicidade
Galicia acollerá este mes tres eventos para coñecer os viños espumosos galegos

Algúns dos viños espumosos galegos

Hai un século escomezaban “os felices anos 20” no periodo de crecemento da chamada “belle epoque”. A bebida icónica daquela época foron os espumosos, principalmente o champagne francés. Agora, cen anos despois, as burbullas son de novo unha tendencia mundial, ata o punto de que o consumo multiplicouse exponencialmente, tamén en Galicia. A harmonía entre as “burbullas e o sal” será o obxecto de análise en tres “showrooms” especializados que se celebrarán en Galicia neste mes de xullo.

“Burbullas&Sal” é o titulo que terán estes eventos, destinados a profesionais de hostelería, adegas e sumilleres, que organiza Padín Eventos. “Exploraremos a combinación dos espumosos co salado, que é unha maridaxe moi excitante, e que contén milleiros e posiblidades cos produtos galegos do mar, e tamén cos do interior”, explica Alejandro Padín, impulsor desta iniciativa.

Xunto co seu pai, Luis Padín, presentaron recentemente o evento no Museo do Viño de Galicia, onde reflexionaron sobre un sector á alza, que non para de medrar. “En apenas unha década, Galicia pasou de ter cinco adegas que producían espumosos a ter vinte que os fan hoxe, con varias marcas algunhas delas”, apunta Luis Padín.

Os organizadores do salón “Burbullas&sal” sinalaron que xa se producen máis de 250.000 botellas de espumosos en Galicia ao ano, por eso é necesaria esta iniciativa para “dar a coñecer e degustar as burbullas de Galicia, España e do mundo enteiro en relación cos nosos produtos”.

Profesionais baixo acreditación

Os salóns terán lugar os días 27, 29 e 31de xullo en A Coruña, Santiago e Fisterra, e todos os profesionais que o desexen poderán asistir previa acreditación, para o que atoparán toda a información en www.burbullas.es . Asistirán máis de 20 adegueiros, 9 de eles de Galicia, e os espumosos que se mostrarán e maridarán cos produtos salgados galegos inclúen aos galegos, cavas e champáns.

“Galicia conta cuns chans idóneos para produción de espumosos”, explica Luis Padín, “con moito nitrógeno, que é bo para a xeneración posterior de burbulla nos caldos, e cunhas castes moi apropiadas e moi aromáticas, que entende moi ben a xente xoven”, rematou para explicar o éxito e expansión dos espumosos galegos.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información