A sección ‘Noticias de empresa’ inclúe informacións de actualidade empresarial, así como as notas de prensa de firmas colaboradoras.

Formación online gratuíta sobre o manexo na sala de muxido

Formación online gratuíta sobre o manexo na sala de muxido

En liña co compromiso de Bayer co sector veterinario e gandeiro, dous colectivos esenciais que están a traballar intensamente durante a situación actual, a compañía reafirma o seu apoio e pon en marcha unha formación sobre manexo e benestar animal para os profesionais que traballan nas salas de muxido de vacún de leite.

A formación é esencial para todos os traballadores das granxas, e nas salas de muxido de vacún de leite adoita haber unha rotación elevada de persoal que, ás veces, non ten formación previa, polo que resulta fundamental asegurar que dispoñen das ferramentas e os coñecementos adecuados para desenvolver ben o seu labor e garantir o benestar dos animais.

Por iso, Bayer pon en marcha esta formación a través dunha plataforma de mobile learning -é dicir, accesible a través dun móbil ou unha tablet-, dirixida a todos os traballadores da sala de muxido de vacún de leite. A formación está dispoñible nesta ligazón.

Os contidos son moi prácticos e visuais, e están elaborados polo grupo B-MAST de Bayer, un grupo de veterinarios especialistas en calidade de leite que se reúnen de forma periódica para intercambiar experiencias, coñecementos e planificar accións interesantes para o sector. No curso abórdanse diferentes técnicas aplicadas a cerca do manexo na sala de muxido (antes, durante e despois do mesmo), e baséanse nos talleres formativos que impartiu o ano pasado o grupo B-MAST a veterinarios de vacún de leite.

Para Bayer, o benestar animal é unha prioridade, polo que en todos os contidos está moi presente o benestar animal e como aseguralo. Ademais, todos os relatores foron formados especificamente nesta área pola Dra. Eva Mainau, de FAWEC (siglas en inglés de Centro de Educación en Benestar de Animais de Produción), un centro creado polo Servizo de Nutrición e Benestar Animal do Departamento de Ciencia Animal e dos Alimentos da Facultade de Veterinaria da Universidade Autónoma de Barcelona.

Con esta formación, a compañía quere reafirmar o seu apoio aos profesionais do sector do vacún de leite, ofrecéndolles formación e contidos científicos orientados á práctica diaria, que impulsen a saúde e o benestar do gañador vacún e unha produción sustentable.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información