Finaliza a vendima na Ribeira Sacra con 2 millóns menos de quilos de uva declarados

Publicidade

ribeira sacra vendima socalcos bancalesA vendima na Denominación de Orixe Ribeira Sacra concluíu cunha colleita que produciu unhas “uvas de excelente calidade”. En verbas do presidente do Consello regulador da D.O., Antonio Lombardía Crespo: “coido que os viños de esta anada vámolos a poder desfrutar durante moitos anos, a calidade coa que entraron as uvas nas adegas foi inmellorable”. A día de hoxe recolléronse 4.881.326 quilos de uva, o que supón unha caída de case 2 millóns de quilos de uva con respecto aos Recogidos 6.659.286 kilos da vendima 2023.

A reducción da recollida de uva por parte das adegas debido á difícil situación de mercado dos viños tintos, posiblemente estea detrás desta brusca caída das declaracións de uva. A venda a particulares de viño caseiro e a granel sen etiqueta son as saídas comerciais destes case dous millóns de kilos de uva que non se contabilizan por parte do Consello Regulador.

En canto ás variedades colleitadas e das que ten rexistro o Consello Regulador nesta vendima foron:

Variedades tintas

Mencía: 3.662.322 kilos
Garnacha: 109.387 kilos
Sousón: 56.286 kilos
Merenzao: 48.778 kilos
Brancellao: 48.585 kilos
Caíño tinto: 41.299 kilos
Tempranillo: 26.152 kilos
Mouratón: 6.193 kilos
Grao Negro: 1.565 Kilos

Variedades brancas

Godello: 719.757 kilos
Albariño: 82. 369 kilos
Treixadura: 53.756 kilos
Dona Branca: 7.371 kilos
Loureira: 7.308 kilos
Blanco Legítimo: 9.062 kilos
Torrontés: 1.136 kilos

Segundo verbas do presidente da DO Ribeira Sacra, “cremos que vai a ser unha anada
excepcional por a calidade da uva que entrou nas adegas, motivado principalmente porque os meses de agosto e setembro polo xeral non tiveron períodos longos de altas temperaturas, refrescando significativamente pola noite, o que provocou una maduración lenta que permite uvas con un grado e unha acidez moi equilibrada. Creo que o noso forte é a singularidade da nosa viticultura das nosas variedades e dos nosos viños. O mercado demanda viños tintos frescos e afroitados e na Ribeira Sacra eses viños os temos de maneira natural”

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información