A experta internacional en viños Beth Willard visitará 17 adegas da D.O. Valdeorras

Os informes que elabore tralas catas, buscarán unha maior proxección dos viños de Valdeorras en mercados internacionais

Publicidade

valdeorras visitaBethWillard1A D.O. Valdeorras recibiu hoxe á experta internacional en viños, Beth Willard, en calidade de representante do Master of Wine, Tim Atkin, nunha visita que realizará durante os vindeiros tres días, a un total de 17 adegas de 6 concellos diferentes da comarca (O Barco, Rubiá, Vilamartín, A Rúa, Petín, Larouco).

O obxectivo principal desta visita é poder elaborar un informe detaiado, con puntuacións individuais, do maior número de viños posible, para que posteriormente podan ser utilizadas polos productores para promover as súas marcas e lograr deste xeito unha maior proxección nos mercados internacionais.

No último ano, Willard incrementou o seu traballo en España a través de novos informes sobre as distintas zonas de viño. Sen ir máis lonxe, o pasado mes de maio, catou, xunto con Tim Atkin, 600 viños de varias zonas de España como parte do informe “Discover Spain”.

A experta

Despois de máis de 15 anos traballando en España, primeiro como compradora e agora como xornalista e crítica, esta experta en viños decidiu, o pasado mes de agosto, establecer a súa residencia no noso país. Os últimos informes elaborados por ela foron sobre Navarra, Aragón e Bierzo, e na súa agenda, tamén se inclúen as zonas da Sierra de Gredos e as máis preto a Madrid.

Escritora da revista Decanter, Willard é tamén co-presidenta dos premios desta publicación, os Decanter World Wine Awards, ademais de membro da Gran Orden de Caballeros del Vino. Realiza tamén, regularmente, presentacións e catas de viños españois.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información