Cítricos Rías Baixas, un cultivo insólito que se revela exitoso en Galicia
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
O vindeiro 5 de xuño, a Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (EVEGA), organiza unhas xornadas sobre “Os retos da viticultura ante o cambio …
A Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega), presentou recentemente a súa experiencia na elaboración de viños crioconcentrados nas xornadas …
As condicións climatolóxicas da última semana propiciaron a expansión do mildeu no viñedo en Galicia. Comezou por Rías Baixas e esta semana xa se …
O oídio é unha das enfermidades fúnxicas máis comúns en viñedo e tamén, xunto ao mildiu, unha das que ocasiona máis perdas. Neste sentido, María Luz …
A Estación Fitopatolóxica do Areeiro, centro Dependente da Deputación de Pontevedra, emitiu este venres un aviso fitosanitario sobre a situación do viñedo …
O mildio da vide, causado polo fungo Plasmopara viticola é sen dúbida unha das enfermidades do viñedo de maior importancia a nivel mundial. De feito, está …
César Ruíz é un dos membros destacados da nova xeración de enólogos e de sumilleres que na última década revolucionou o sector do viño en España, …
A multinacional BASF presentou o pasado venres en Cambados a Enervin®, a súa nova familia de produtos para combater o Mildiu en viñedo Ante un público …
O Diario Oficial de Galicia publica este luns a Orde da Consellería de Medio Rural pola que convoca as axudas para plans de reestruturación e reconversión …
Falar de Adegas Martín Códax é falar de éxito do cooperativismo e de posta en valor dos produtos galegos. Esta cooperativa de Cambados, que naceu no 1985 …
Pasa por ser un dos lugares máis peculiares de Galicia e ten tamén un dos viños máis peculiares e diferentes de todo o país. Por iso a Feira do Viño de …
A Consellería do Medio Rural vén de pactar co sector vitivinícola o borrador da orde de axudas aos plans de reestruturación e reconversión da viña en …
Os coñecidos como viños de xeo, normalmente viños doces, elabóranse a partir de uvas que se vendiman conxeladas, de forma natural, na propia cepa. En …
Xylella fastidiosa é unha bacteria de corentena responsable de varias enfermidades con efectos graves en numerosas especies de interese agrícola; a clorose …