A selección xenética, unha das claves pada adaptar o viñedo ao cambio climático
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
A Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega), dependente da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, organiza un curso sobre técnicas de cultivo …
O Campus Terra de Lugo organiza a partir do 30 de xuño,un curso de iniciación á viticultura e enoloxía. Velaquí a información máis destacada sobre o …
As grandes adegas españolas puxeron o ollo nos viñedos galegos. Os viños producidos en Galicia chamaron a súa atención e motivaron que nos últimos anos …
O vindeiro martes 30 de maio, as instalacións da cooperativa Viña Costeira na finca Pazo de Toubes, situadas no municipio ourensán de Cenlle, acollerán a …
Coñecemos a Fernando Cibeira, un mozo do Ribeiro que se incorporou á actividade vitícola hai 4 anos. Tomou o relevo nos viñedos familiares e comezou tamén …
O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, José Luis Cabarcos, vén de participar na presentación da Guía para a xestión dos requisitos …
O viño galego, especialmente o branco, ten un crecente prestixio e demanda no mercado, o que se traduce tamén nuns prezos históricamente altos tanto para os …
Fernando Zamora (Tarragona, 1960) é catedrático da Facultade de Enoloxía da Universidade Rovira i Virgili (Cataluña) e presidente da Comisión de Enoloxía …
A Fundación Juana de Vega, en colaboración co Centro de Formación e Experimentación Agroforestal de Guísamo organiza a partir do 28 deste mes un curso de …
O próximo 9 de febreiro de 2023 o proxecto europeo de innovación VINIoT celebrará na sede da Fundación Empresa Universidade (Feuga) o seu evento final de …
O Diario Oficial de Galicia (DOG) publicou hoxe a resolución da Consellería do Medio Rural pola que se informa das persoas beneficiarias das axudas para a …
A poda e o seguimento que se fai do viñedo resultan de vital importancia para o desenvolvemento adecuado das cepas, tal e como sinalou o viticultor e …
O sistema de savia dunha vide, ao mesmo que o de calquera outra planta, é comparable ao sistema circulatorio do corpo humano, polo que, mellorándoo …
Hai máis de medio século daquela primeira reunión na que se congregaran máis de 1.500 viticultores do Ribeiro e que foi o xermolo do que hoxe é Viña …