"Se aplicamos na viña tratamentos abusivos de cobre estamos empobrecendo o solo"
No viñedo estamos afeitos a presumir do solo, do terroir, a falar da materia inerte, da rocha nai, da erosión, de calcárea... Isto …
No viñedo estamos afeitos a presumir do solo, do terroir, a falar da materia inerte, da rocha nai, da erosión, de calcárea... Isto …
A vendima foi arrincando de xeito tímido en tódalas Denominacións de Orixe nos últimos días de agosto, pero esta semana sumáronse moitas adegas ós …
Concepción Iglesias Pousa, a que até agora era vicepresidenta do Consello Regulador, foi elixida aínda non hai un mes presidenta do Consello Regulador …
Un estudo realizado pola Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega-Agacal), as universidades galegas e outros centros estatais aborda a análise …
Coa vendima arrancando en tódalas Denominacións de Orixe, adegas e viticultores miran os prezos da uva que se marcarán nesta campaña. Nestes primeiros …
Aínda non rematou agosto e a vendima comezou xa en tódalas Denominacións de Orixe. Nalgunhas delas foron adegas puntuais, pero noutras, como é o caso de …
San Antón de Remuíño é unha parroquia do concello da Arnoia, na comarca do Ribeiro, que coma moitas outras aldeas ourensás sofre un grave problema de …
Este venres, 29 de abril, comeza a Feira do Viño do Ribeiro, que se prolongará ata o domingo, 1 de maio, cun amplo programa de actividades enolóxicas, …
É tempo do tintado e a maduración da uva, a poucas semanas xa para que comece a vendima en Galicia. Este ano, as previsións son boas e agárdase que mesmo …
“Este branco é un fiel reflexo da variedade autóctona Treixadura, do terruño. É un viño con moito volume e onde priman os sabores a froita do país como …
Malia que a rega do viñedo non é unha práctica habitual en Galicia, as consecuencias do cambio climático están levando a estudar o aporte de auga ás …
A Feira do Viño do Ribeiro, que este ano alcanza a súa 57ª edición, terá lugar os vindeiros días 1, 2 e 3 de maio de 2020, no recinto da Alameda, en …
O doutor en Historia da arte e xefe da área de Cultura Xacobea, Francisco Singul Lorenzo, ten abordado en distintos traballos a relación que existiu entre o …
Xoán Pablo Lorenzo botou seis anos investigando e experimentando sobre a elaboración do vinagre antes de que Vinagres do Ribeiro comezase a funcionar no …
Na época medieval, o viño do Ribeiro era coñecido non só en todo Galicia senón que xa traspasaba fronteiras cara zonas do norte da cornixa cantábrica, …