"Debemos facer unha poda de respecto se queremos que as viñas sexan lonxevas"
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
Fronte ó laboreo ou o uso de herbicidas nos viñedos, o emprego de cubertas vexetais é unha práctica cada vez máis estendida nas distintas denominacións …
No 2012 botaba a andar Lar de Ricobao, unha iniciativa de varios emprendedores e dinamizadores do rural, que un ano despois tamén puxeron en marcha Ouro de …
Martín Alemparte é dende o pasado maio director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, adscrita á Consellería do Medio Rural. Bo coñecedor da …
A vendima foi arrincando de xeito tímido en tódalas Denominacións de Orixe nos últimos días de agosto, pero esta semana sumáronse moitas adegas ós …
A Ribeira Sacra encara unha campaña de vendima coa perspectiva de que quede máis dun millón de quilos de uva nos viñedos. Os stocks de excedentes de viño …
Vicente Sotés é doutor enxeñeiro agrónomo e catedrático emérito de Viticultura da Universidade Politécnica de Madrid dende 2018. Con el abordamos a …
Dende hai pouco máis dun ano, o presidente da Denominación de Orixe Ribeira Sacra é Antonio Lombardía, un viticultor e adegueiro. A súa candidatura, que …
Falamos con Aitor Rodríguez, fundador e administrador xeral de Bico de Lagar, viño tinto Mencía da DO Ribeira Sacra. Coñecemos como traballan nesta adega e …
Coa vendima arrancando en tódalas Denominacións de Orixe, adegas e viticultores miran os prezos da uva que se marcarán nesta campaña. Nestes primeiros …
Aínda non rematou agosto e a vendima comezou xa en tódalas Denominacións de Orixe. Nalgunhas delas foron adegas puntuais, pero noutras, como é o caso de …
Finca Míllara é unha pequena adega encaixada na Ribeira Sacra. O traballo coa súa propia uva en bancais de viticultura heroica outórganlle unha forte …
The Wine Advocate, a revista que publica cada dous meses o prestixioso crítico estadounidense Robert Parker, distingue na súa última edición a un viño …
Os coñecidos como viños de pago gozan dunha das proteccións xeográficas que engloba producións máis exclusivas e valoradas. Aínda que Galicia carece, …
O doutor en Historia da arte e xefe da área de Cultura Xacobea, Francisco Singul Lorenzo, ten abordado en distintos traballos a relación que existiu entre o …