"Debemos facer unha poda de respecto se queremos que as viñas sexan lonxevas"
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
A Consellería de Medio Rural fixo entrega dos premios das Catas de queixos e meles de Galicia. En total, distinguíronse un total de 12 queixos e 10 meles. …
Francia é unha das grandes potencias lácteas europeas. Con 23 millóns de toneladas de leite ao ano, é o segundo país en produción tras Alemaña. A maior …
Este mediodía entregaronse os premios da XXV Cata dos Queixos de Galicia, que se realizou de xeito conxunto coa entrega da XXI Cata dos Meles. Este ano …
A Oficina Agraria Comarcal de Lalín, dependente da Consellería do Medio Rural, ten previsto celebrar unha acción de formación profesional e adquisición de …
O Sindicato Labrego Galego organiza para a vindeira semana un curso sobre elaboración de queixos e derivados lácteos dirixido tanto a persoas …
A Consellería do Medio Rural, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), ten previsto organizar un curso de formación complementaria á …
O tesouro de Gandería Quintián, na parroquia de Friolfe, no concello lugués de O Páramo, atópase baixo terra. Coma se dunha adega se tratara, os seus …
Cada ano España importa da orde de 300 millóns de quilos de queixo do exterior, na súa maioría referencias pouco diferenciadas, que dan saída ao excedente …
Esta semana rematou o curso de elaboración e transformación de produtos lácteos que se estaba a impartir no Centro de Formación e Experimentación Agraria …
A Organización Interprofesional Láctea (INLAC) lanzou a campaña “Quesea” para divulgar a oferta de queixos de orixe nacional, nun contexto no …
Pascual e Industrias Lácteas Asturianas (ILAS) chegaron a un acordo de distribución a nivel nacional dalgunhas referencias da súa marca Reny Picot, …
O Sindicato Labrego Galego organiza un curso de elaboración de queixos que se desenvolverá no local social de Arcos (Chantada) do 14 ao 18 de setembro. …
Un total de vinte xornadas formativas sobre a análise sensorial dos queixos galegos con Denominación de Orixe Protexida (DOP) serán as que imparta a …
Jose Salvador Carreira e Mari Carmen Rial levan catro anos á fronte de Lácteos Terra de Melide, a queixaría familiar creada en 1990 polos pais de Jose, …