A selección xenética, unha das claves pada adaptar o viñedo ao cambio climático
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
No centro de Cantabria, no municipio de Selaya, encóntrase a gandería El Andral. É unha desas explotacións familiares que, tras medrar nas …
O maior estudo continuo do mundo no que se comparan vacas leiteiras cruzadas con holstein de raza pura amosa resultados concluíntes en relación aos …
Elixir a raza de vaca coa que contar na gandaría é unha decisión determinante para lograr o éxito e a rendibilidade da actividade. Cun descenso do número …
Álex Bao foi xogador de fútbol profesional en equipos como o Lugo, o Pontevedra e o Somozas pero a súa outra paixón sempre foi o gando. “Co meu …
Catro de cada dez incorporacións de mozos á actividade agrogandeira o ano pasado en Galicia déronse na provincia de Lugo pero case todas están …
No mesmo lugar que loce o nome da cooperativa, Burgo de Negral, na parroquia de Pacio, pertencente ao concello de Friol pero no límite xa con Guntín e Palas, …
Modernizarse mirando ao futuro. Esa é a máxima que move desde fai catro anos aos irmáns Ana e Iván Fernández en todas as melloras que están a introducir …
Afirma que as vacas cruzadas son máis rendibles nas explotacións que as frisonas puras e aporta datos para demostralo. Leslie Hansen é profesor na …
“Máis produción e menos marxe lévate a un burato sen saída”, afirma contundente Kees Pijs, un granxeiro holandés que decidiu fai 20 anos xunto …
O Cumio do Clima celebrado este mes en Madrid serviu para concienciar á poboación española do grave problema que supón xa a día de hoxe o cambio …
Alan Andersen e a súa muller Norma comezaron a producir leite en 1980 cun cento de vacas frisonas, algunhas mercadas a Lyle, o pai de Alan. Case catro …
En Holanda vense vacas de moitas máis cores que en Galicia. Vense porque están fóra, en pastoreo, de xeito maioritario, e hai tal variedade cromática que …
A busca de leite con máis sólidos (graxa e proteína), dunha mellor fertilidade e lonxevidade das vacas, ou a adaptación ao pastoreo para a produción de …
A gandaría A Corte, situada na DO Parmigiano-Reggiano, centrada na elaboración do queixo parmesano, comezou no programa Procross en 2006 e a súa experiencia …