A selección xenética, unha das claves pada adaptar o viñedo ao cambio climático
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O concello de Mondariz (Pontevedra) acollerá este mes de agosto un curso de iniciación e mellora para as ganderías de ovino e cabrún. A formación está …
Converter un residuo ou subproducto gandeiro ou agrícola nun recurso, ben sexa para os propios socios da cooperativa, como de cara a outros produtores. …
O tosquiado das ovellas foi durante anos especialidade de traballadores polacos que facían en Galicia a campaña. Nos últimos tempos, os Rapadores da …
Na Semana Mundial Sen Carne, que se celebra do 15 ao 21 de xuño, abordamos con Andrés Muñoz Rico, responsable da área de Soberanía Alimentaria de Amigos …
Os intentos por buscar unha vía de comercialización para a produción das ganderías de ovino e caprino galegas están a ser insuficientes para dar saída …
Pedro Rodríguez Parente é o presidente da Asociación de Gandeiros do Macizo Central (Agromacen), que conta con socios en toda a provincia de Ourense. …
O Consello de Ministros aprobou hoxe, a proposta do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, un Real Decreto polo que se establecen as bases das …
“O sector ovino e caprino en Galicia está mal, pero ten visos de pórse peor”. Así describe José Ramón González, responsable de Producións Agrarias e …
A multinacional holandesa De Heus acaba de lanzar ao mercado unha nova liña de alimentación pensada para pequenos rumiantes. O plan de alimentación está …
O Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación anuncia que establecerá medidas de apoio directo para os sectores de ovino e cabrún para facilitar a …
O Fondo Español de Garantía Agraria (FEGA) acaba de publicar o importe definitivo das axudas asociadas a explotacións de gando ovino, correspondente á …
O sector agrogandeiro mantense a pleno rendemento logo da crise desatada pola pandemia do coronavirus, ó ser considerado prioritario, porén a evolución e a …
Antonio Expósito incorporouse á explotación familiar no ano 1993, cando se xubilaron os seus pais. “Daquela aínda tiñamos vacas de leite”, …
A carón mesmo da Lagoa de Cospeito, en plena Rede Natura, un mozo de 25 anos pastorea o seu rabaño de ovellas. Son elas as que coidan duns prados que doutro …