A selección xenética, unha das claves pada adaptar o viñedo ao cambio climático
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O millo forraxeiro é neste momento o principal cultivo das explotacións de vacún de leite de Galicia. Trátase dun cultivo no que o gandeiro inviste unha …
A crise de prezos que atravesa o sector lácteo en Galicia e en toda a Unión Europea está cuestionando dogmas que parecían indiscutibles, como o de que a …
Os silos de herba elaborados en Galicia están a perder calidade nutritiva en canto a proteína bruta, mentres que pola contra os de millo manteñen e mesmo …
Que danos cobre? Esta póliza de UCOGA cobre os danos en cantidade que sufra a produción real esperada de millo en cada parcela. Para 2016 a póliza cobre …
Dentro dunhas semanas xa se empeza a preparar a sementeira do millo forraxeiro en Galicia, un cultivo de grande importancia para o mantemento da nosa cabana de …
Fontes do Goberno do Principado de Asturias aseguran que “cumprimos escrupulosamente en 2015 e 2016 coa lexislación do Ministerio”, no control da …
A directora xeral de Gandería da Consellería do Medio Rural, Belén do Campo, confirmou esta mañá na Comisión de Agricultura do Parlamento Galego que non …
Un total de 2.444 explotacións gandeiras galegas tiveron que cumprir no 2015 coa diversificación de cultivos do chamado pago verde ou greening, unha cifra …
Diversas organizacións da sociedade civil han enviado hoxe unha carta ao Goberno en funcións e á Comisión Europea alertando sobre un devanceiro silvestre …
A Consellería de Desenvolvemento Rural e Recursos Naturais do goberno do Principado de Asturias acaba de difundir entre as súas entidades colaboradoras unha …
A Federación Rural Galega (Fruga) ven de emitir un comunicado no que critica que o “seguidismo” da Consellería do Medio Rural a respecto da adaptación a …
O Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio asegura que a Xunta de Galicia “ten toda a marxe que considere apropiado e que poida xustificar” para …
As explotacións gandeiras galegas non poderán, un ano máis, sementar en 2016 máis do 75% da súa superficie dispoñible con millo forraxeiro, un cultivo …
A entrada de aire no silo é o factor de risco que favorece o crecemento dos microorganismos aerobios. Polo que ao respecto, recoméndase: – Os silos …