A selección xenética, unha das claves pada adaptar o viñedo ao cambio climático
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
Nesta época aproxímase a data da sementeira do millo na nosa zona. O punto de inicio e principal xogador do partido é a semente. Resulta fundamental ter …
O Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo ven de publicar a actualización para o ano 2017 dos ensaios sobre o valor agronómico das variedades …
Sat Regueiro Branco é unha das principais ganderías de vacún de leite da comarca de Ordes. Constituída no 2010, está formada por cinco socios que …
A Federación Rural Galega (Fruga) felicítase de que “despois de dous anos a Consellería do Medio Rural, con a súa conselleira á frente vennos dar a …
A calidade dos silos de millo forraxeiro en Galicia da pasada colleita 2016 alcanzaron unhas porcentaxes de almidón e de materia seca mellores dos previstos, …
A Consellería do Medio Rural ven de introducir unha modificación do período de verificación dos cultivos da PAC para favorecer ás explotacións que teñan …
A busca da eficiencia e da rendibilidade levou a un número crecente de ganderías de vacún de leite en intensivo a apostar polo sistema de mestura húmida. …
Realizar análises do solo, priorizar o uso de xurros gandeiros e fertilizar á carta con abonos simples, así como empregar abono stárter nas sementeiras …
Este martes, 13 de decembro, celébrase en Lugo unha xornada técnica sobre “Novas tendencias no cultivo do millo” A xornada está organizada pola Área de …
O Consello Superior de Investigacións Científicas (CSIC) e a Universidade de Vigo continúan avanzando, a través da súa Unidade Asociada “Agrobioloxía …
A Consellería do Medio Rural vén de presentar unha petición ao Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente relativa ao Real Decreto …
A colleita de millo forraxeiro, o principal alimento das ganderías de vacún de Galicia, está a mellorar nestas semanas de ensilado. As razóns son varias: …
Dende a semana pasada, centos de explotacións gandeiras de vacún están a ensilar o millo forraxeiro en Galicia, especialmente aquel que se sementou máis …
Os efectos do cambio climático parece que xa se empezan a evidenciar cada vez máis en Galicia, con choivas concentradas nuns meses e períodos prolongados de …