“Apoiaremos aos viticultores e adegas da Ribeira Sacra, pero hai que reorientar a estratexia da DO“
Martín Alemparte é dende o pasado maio director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, adscrita á Consellería do Medio Rural. Bo …
Martín Alemparte é dende o pasado maio director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, adscrita á Consellería do Medio Rural. Bo …
A historia de Casa Gallardo, en Vilarmao (Guntín), é a historia de moitas outras explotacións familiares galegas, que fixeron un importante esforzo nos …
“O leite é hoxe un dos alimentos máis controlados a nivel de presenza de antibióticos, a mellora foi moi grande nese campo, igual que no da calidade …
A historia do consumo de leite en España ten moito de mala leite, como afirma Diego Conde, veterinario galego membro do Grupo de Historia Agraria da …
A mamite segue a ser a enfermidade que máis gastos xera nunha gandería de vacún de leite, pese a que nos últimos anos tense mellorado e reducido moito a …
O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica este xoves unha Orde da Consellería do Medio Rural pola que se convocan para o ano 2019 os premios á excelencia da …
O Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio Ambiente dá marcha atrás ao borrador de Decreto presentado en abril polo anterior Goberno e polo que se …
A nova norma busca, segundo o Ministerio, “unificar e actualizar a lexislación nacional aplicable ao sector lácteo (..) e limitar as determinacións a …
Os ganderías de vacún de leite de Galicia demandan unha mellora e unha ampliación dos controis do leite que realiza o Laboratorio Interprofesional Galego de …
As tendencias no consumo de leite -baixada no consumo de leite líquido e incremento do de queixos e derivados lácteos- xunto coa evolución dos mercados …
O pasado día dez entregáronse os galardóns Exceleite, que premian ás mellores explotacións leiteiras galegas no ámbito hixiénico-sanitario. Estes novos …
O auditorio de Agolada acolle este venres 24 as III Xornadas técnicas para a mellora do manexo do gando bovino de leite e carne, organizadas pola asociación …
Este venres inaugurouse oficialmente nas instalacións do CIAM en Mabegondo o máster en Produción de Leite do Campus Terra da USC. Esta nova edición cubriu …
O leite galego ten unha gran calidade, que está demostrada cientificamente. Os seus valores de graxa son significativamente máis elevados que os do resto das …
O Goberno galego aprobou este xoves na súa xuntanza semanal a sinatura dun novo convenio de colaboración entre a Consellería do Medio Rural e o Laboratorio …