A selección xenética, unha das claves pada adaptar o viñedo ao cambio climático
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
Leite Rio deixará de recoller o leite a 24 explotacións de Rodeiro (Pontevedra) en 15 días, en total 25.000 litros diarios. O presidente de Leite Río, …
O sindicato Unións Agrarias denuncia “a total falta de sensibilidade e respecto aos gandeiros” que se desprende da campaña de “banalización do …
De que serve a historia? “A xente pensa que a historia non serve para nada” -recoñece Lourenzo Fernández-. “Sen embargo, a historia dános unha gran …
O control da bacterioloxía do leite é clave para ter unha maior sanidade na explotación, mellor calidade de leite, mellor prezo do mesmo e maior seguridade …
Baixo o título “Utilización de sistemas de pastoreo en explotacións de produción de leite. Influencia na calidade do leite”, César Resch expuxo as …
Cal é o tipo de alimentación para o vacún que permite obter un leite máis san e con menores custos de produción? Esta é a pregunta á que respondeu o …
O cultivo de forraxes durante o inverno, especialmente de raigrás híbrido combinado con distintas variedades de trevo, é unha alternativa moi interesante e …
Agaca organiza, o 13 de febreiro en Santiago, a Xornada “Sector lácteo: novo escenario, novos retos e novos proxectos cooperativos conxuntos no sector …
No concello de Mazaricos, nunha das comarcas con maior cabana de vacas de leite de Galicia, atópase a CUMA de Xallas e Barcala, unha iniciativa pioneira en …
(Touro-A Coruña). Entrevistamos a Benigno Pereira, administrador e cofundador de Queixos Bama, unha das queixerías de referencia da Denominación de Orixe …