Cítricos Rías Baixas, un cultivo insólito que se revela exitoso en Galicia
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
O Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM) constatou que as vacas alimentadas con leguminosas producen ata un 8% máis de leite e cun perfil …
FERTIPRADO, empresa de referencia en sementes pratenses, foi a primeira empresa a nivel mundial a inscribir unha variedade de trevo, o Trifolium isthmocarpum …
No Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo estase a realizar un estudo sobre como mellorar o rendemento dos cultivos forraxeiros mediante un uso máis …
Para que unha mestura de raigrás e trevos se implante ben temos varios factores que debemos ter en conta: – Preparación do solo: debemos preparar ben a …
A faba de Lourenzá caracterízase por ser un legume de calidade, de bo tamaño, pel fina, textura mantecosa e que absorbe os sabores dos produtos que a …
No relatorio presentáronse os principais resultados obtidos no CIAM no marco dos proxectos PGDIT -09MRU012E (1) e INIA RTA2012-0065-C05-02 (2) . Os ensaios …
Sébastien Ferran é enxeñeiro agrónomo e colaborador de Certiherb. Participou nas últimas Xornadas Técnicas de Vacún de Leite de Seragro cun relatorio …
O Consello Superior de Investigacións Científicas (CSIC) presentou hoxe na súa Delegación Institucional en Galicia “Grain Legumes” (Leguminosas de …
Os chícharos e outras leguminosas tales como o garavanzo, a lentella ou a soia, conteñen inhibidores de proteasas que bloquean a dixestión das proteínas, …
Teresa Millán Valenzuela é a actual secretaria da Asociación Española de Leguminosas. Acaba de participar no Simposio internacional de Cultivos Proteicos, …
Didier Bazile é un dos maiores expertos mundiais na quinoa, un pseudocereal orixinario dos Andes que na actualidade é considerado un superalimento polas …
A Comisión Europea está cada vez máis interesada en recuperar os cultivos proteicos (lentellas, chícharos, fabas, feixóns ou garavanzos) no territorio …
Cal é o tipo de alimentación para o vacún que permite obter un leite máis san e con menores custos de produción? Esta é a pregunta á que respondeu o …
Como facer un bó silo de leguminosas anuais? Esta foi a pregunta á que respondeu a investigadora Sonia Pereira Crespo durante as xornada “Novas …