A selección xenética, unha das claves pada adaptar o viñedo ao cambio climático
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
Unir forzas para desenvolver e potenciar o sistema de produción, promoción e comercialización da carne de vacún maior de calidade en Galicia, así como a …
O conselleiro do Medio Rural, José González, mantivo esta semana unha reunión de traballo co alcalde de Xunqueira de Ambía, José Luis Gavilanes, para …
Seis Grupos de Desenvolvemento Rural (GDR) e quince adegas das catro Indicacións Xeográficas Protexidas (IXP) xuntan os seus esforzos nun …
A Consellería do Medio Rural, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL), organiza a semana vindeira na Coruña unha nova xornada …
O proxecto Posta en Valor da Faba de Lourenzá: sanidade da semente, cultivo e comercialización celebrou a súa primeira reunión de presentación o pasado …
Amarelante Sociedade Cooperativa Galega é o nome dun proxecto que busca revitalizar o rural a través da castaña. A iniciativa colle o nome da …
O pequeno núcleo de casas de Vilar de Aldixe, na parroquia de Vilaragunte, está rodeado de soutos. Pero como pasa en moitos lugares de Paradela e doutros …
Suso Buján leva 4 décadas de panadeiro, sempre guiado por un obxectivo: non perder a esencia do bo pan, aquel que antes se cocía nas casas. El é a terceira …
O sur da provincia de Lugo é un enclave privilexiado para o vacún de carne e nos últimos anos foron xurdindo un bo número de empresas que aproveitan ese …
O Concello de Coristanco (A Coruña) organiza os días 6 e 7 de marzo unhas Xornadas Técnicas sobre a Pataca. As sesións abordarán temas como os sistemas de …
O grelo será o protagonista o sábado 22 na feira Expogrelo de Abadín, onde a vintena de produtoras da localidade inscritas na IXP Grelo de Galicia porán …
“Eu nacín e xa se plantaba trigo na casa”, afirma Miguel Calvo Bello, presidente de Procegal, a asociación de produtores de cereal galego creada …
Era un dos distintivos de calidade máis agardados para os produtos agroalimentarios galegos. Despois de 20 anos de traballo e trámites burocráticos, a …
Os 55 produtores de Capón de Vilalba seguen sen poder facer uso do distintivo da Indicación Xeográfica Protexida aprobada fai dous anos pola Unión Europea …