"Se aplicamos na viña tratamentos abusivos de cobre estamos empobrecendo o solo"
No viñedo estamos afeitos a presumir do solo, do terroir, a falar da materia inerte, da rocha nai, da erosión, de calcárea... Isto …
No viñedo estamos afeitos a presumir do solo, do terroir, a falar da materia inerte, da rocha nai, da erosión, de calcárea... Isto …
Azienda Agricola Fenil Prestini é unha granxa familiar da rexión de Lombardía, ao norte de Italia, onde se concentra a produción láctea do país. Atendida …
En 1920 a familia Carioni empezou a producir leite con 5 vacas na súa pequena granxa de Trescore Cremasco, no límite entre as provincias de Cremona e …
Martino Cassandro é profesor da Universidade de Padova e director xeral de ANAFIBJ, a asociación frisoa italiana, que ampliou as súas siglas para acoller a …
Elisabetta Quaini é a cuarta xeración de gandeiros en Barbiselle, unha explotación gandeira situada a tan só 8 km do centro de Cremona, na rexión italiana …
O val do Po, o gran río que atravesa o norte de Italia desde os Alpes a Venecia, é a gran arteria agrícola e gandeira do país. E entre as rexións ao seu …
Cooperativa Agrícola Albalat é unha das ganderías lácteas máis grandes de Italia. Dispón de tres granxas na zona de Reggio Emilia que suman un total de …
Se hai un queixo italiano coñecido en todo o mundo ese é o parmesano. Elaborado con leite cru de vaca e curado durante dous ou tres anos, é capaz de …
O sector leiteiro europeo é cada vez máis eficiente. O último informe elaborado polo Observatorio Lácteo da UE, con datos do 2018, pon de manifesto o …
Unha media de produción de 41 quilos por vaca e día, unhas calidades do leite de 4,29% de graxa e 3,42% de proteína e un reconto de céculas somáticas de …