Galicia, entre as Comunidades cun mellor comportamento das exportacións de viño en 2022
Segundo datos analizados polo Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv), as exportacións vitivinícolas españolas alcanzaron en …
Segundo datos analizados polo Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv), as exportacións vitivinícolas españolas alcanzaron en …
“Facer un bo ensilado de herba é moito máis que segar e meter no silo a herba”. Así de contundente se amosa o responsable técnico da Cooperativa O …
“Deberíamos lembrar que o que lle serviu ós nosos avós para resistir igual nos pode servir tamén nas granxas hoxe a nós”. Deste xeito convidaba a …
A rotación con leguminosas é unha práctica realizada en Galicia por algunhas ganderías e que ofrece múltiples vantaxes, ó poder obter unha forraxe de …
A suba dos custes das forraxes e pensos sumada á preocupación por incorporar cultivos forraxeiros cos que reducir os gastos das ganderías e o impacto …
A Consellería do Medio Rural, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, organiza dous cursos en Monforte de Lemos sobre produción de forraxes e …
Ó incremento dos custos de produción, con subas na enerxía, os fertilizantes ou os pensos, que afectaron de xeito directo ás ganderías nos últimos meses, …
Un plan de abonado eficiente do millo forraxeiro é clave tanto para poder obter a máxima produción e calidade da forraxe para ensilar, como o aforro de …
O Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM) non cesa na súa vontade de transmitir coñecemento a agricultores e gandeiros. Desta volta, o …
Na parroquia de Palio, en Lalín (Pontevedra), atópase a gandería Agrasilva SC, a granxa de Román Santalla, presidente da cooperativa Cobideza, situada a …
O sector produtor leiteiro galego, inmerso nun mercado aberto, competitivo e cada vez máis esixente, debe mellorar o manexo da alimentación para garantir …
O pasto Siambasa (Panicum maximun cv Mombasa) comeza a abrirse camiño como unha alternativa a ter en conta na produción de forraxes en gandarías de Galicia …
Boa parte das ganderías de leite galegas están orientadas a un modelo de produción intensivo, onde o millo é o forraxe principal e o responsable do 42% da …
O Centro de Alimentación de Gando Vacún (CAVI) que a cooperativa Clun ten no concello de Barreiros, na Mariña, converteuse nunha opción fundamental …
Labaza, lingua de ovella, pico de cegoña, dente de león ou herba de Santiago son algúns dos nomes populares de herbas que aparecen nas pradeiras empregadas …