“Eduardo Peña”, da DO. Ribeiro, elixido Mellor Viño Branco de Galicia , e "Prómine", da DO. Ribeira Sacra, mellor tinto
Os premios das Catas de Galicia entregáronse onte nunha gala en Santiago de Compostela
Os premios das Catas de Galicia entregáronse onte nunha gala en Santiago de Compostela
Os meses do verán sempre son problemáticos nas explotacións leiteiras. Incremento de células no tanque, perda de calidades no leite, baixada da produción, …
O estrés térmico é un desafío común e significativo para os ruminantes de leite, especialmente durante os meses cálidos do verán. Os animais de alta …
Os gandeiros de vacún de leite son plenamente conscientes dos múltiples desafíos que implica manter unha produción constante ao longo do ano. Factores como …
As vacas leiteiras experimentan estrés por calor a temperaturas ambientais de ao redor de 25 °C ou superiores. Unha das primeiras reaccións é unha …
Coa chegada dos meses de calor, as vacas comen menos e producen menos. E se por enriba o que comen non está en bo estado, os problemas multiplícanse. Por …
O estrés por calor afecta á produción e fertilidade das vacas e tamén á calidade do leite, tanto nos seu contido en graxa e proteína como no reconto de …
Serven todos os establos para colocar un robot de muxido? Que condicionantes hai que ter en conta á hora de dimensionar corredores e cubículos? Como varía o …
Por que certos animais que herdan unha xenética determinada non desenvolven todo o seu potencial ou non teñen as características morfolóxicas ou produtivas …
Hai tempo que son coñecidos os efectos do estrés por calor nas vacas leiteiras, pero non había até o de agora unha cuantificación real dos efectos que …
Dende hai pouco máis dun ano, o presidente da Denominación de Orixe Ribeira Sacra é Antonio Lombardía, un viticultor e adegueiro. A súa candidatura, que …
A Sociedade Española de Ciencias Hortícolas, a Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (EVEGA) e a Universidade de Santiago de Compostela (EPSE-Lugo) …
Hai moitos factores que inciden en que unha gandería produza máis leite ca outra pero existen algúns aspectos clave que teñen que ver co deseño dos …
A alimentación das vacas no período de transición, é dicir durante parte do período seco e preparto (normalmente 21 días previos ao parto), así como …
Aínda non rematou agosto e a vendima comezou xa en tódalas Denominacións de Orixe. Nalgunhas delas foron adegas puntuais, pero noutras, como é o caso de …