Cítricos Rías Baixas, un cultivo insólito que se revela exitoso en Galicia
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
A primeira barrica de granito galego para fermentar e envellecer os viños xa está no mercado. A idea partiu hai dous anos da adega de Ribadumia Santiago …
Hai non moito anos a gran maioría dos viñedos estaban guiados por estacas de madeira de castiñeiro e de acacia, conformando un sistema en equilibrio que, …
O Consello Regulador da Denominación de Orixe Monterrei promove a acción formativa “O papel da madeira no mundo da viña e do viño”, co fin de mostrar …
Nos próximos anos incrementaranse as esixencias de trazabilidade no sector do viño, de forma que en caso de que se detecte un incumprimento da normativa …
Para Mónica Fernández Núñez o 2017 será un ano para lembrar. A prestixiosa sumiller galega recibe este martes o premio “Muller e Viño” que outorga o …
A Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega), dependente da Consellería do Medio Rural, celebra este venres un taller práctico sobre análise …
Importantes profesionais do mundo do viño reúnense estes días na cidade de Ourense dentro do IX Concurso Internacional Tempranillos ao Mundo e o I Certame …
O proxecto “Wetwine: Sistemas innovadores na xestión e valorización de efluentes vitivinícolas no Sudoeste europeo” presentará os seus resultados o …
A maior dificultade no cultivo de uvas para facer viño, sinalan os expertos, é a loita contra as enfermidades causadas por fungos como o mildeu, o oídio e a …
Reducir o impacto ambiental, e en concreto das verteduras, é unha preocupación crecente entre as adegas. Íñigo Marín Landa, enxeñeiro de IKS Group, vén …
Unha pegada dactilar do viño obtida mediante Resonancia Magnética Nuclear (RNM) que permita certificar a orixe dun viño en calquera parte do mundo, …
A Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (EVEGA) organiza o vindeiro 8 de xuño un taller práctico sobre “Defectos do Viño: novos procesos de …
O zaragozano Guillermo Cruz Alcubierre logrou aos seus trinta anos converter a súa paixón polo viño na súa profesión, sendo recoñecido como un dos …
A última edición do Concurso Mundial de Bruxelas, celebrada na cidade búlgara de Plovdiv do 29 de abril ao 1 de maio, deixa para Galicia un total de 20 …