"Se aplicamos na viña tratamentos abusivos de cobre estamos empobrecendo o solo"
No viñedo estamos afeitos a presumir do solo, do terroir, a falar da materia inerte, da rocha nai, da erosión, de calcárea... Isto …
No viñedo estamos afeitos a presumir do solo, do terroir, a falar da materia inerte, da rocha nai, da erosión, de calcárea... Isto …
A Organización Interprofesional Láctea (InLac) organizou o pasado mércores o III Foro de Sustentabilidade Lácteo baixo o título “O reto da …
Sergio Fernandez Lamas é un mozo de 35 anos que está á fronte de Granxas Cabeza da Vaca, unha explotación gandeira de porcino e vacún de leite situada na …
A preocupación polo medio ambiente e o quecemento global foi calando nos últimos anos en todos os niveis da sociedade, trasladándose tamén á axenda …
As gandarías españolas de vacún de leite emiten de media 1,1 quilogramos de dióxido de carbono (CO2) por litro de leite producido, na media de países da …
En teoría, a partir do vindeiro 1 de xaneiro xa non se poderá botar o purín cos sistemas actuais de prato ou abano, segundo establece o Real Decreto …
O nitróxeno é un dos nutrientes esenciais na agricultura. A súa presenza é fundamental para o crecemento e desenvolvemento das plantas e para lograr un …
O vindeiro martes, 19 de setembro, celebrarase no Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM) unha xornada sobre como mellorar a sustentabilidade …
As explotacións gandeiras estarán obrigadas a calcular o consumo de recursos e as emisións contaminantes de gases de efecto invernadoiro xeradas no seu …
Na Unión Europea estanse desenvolvendo unha serie de estratexias para dar de comer ao mundo dun xeito máis sostible, unha cuestión que involucra á …
Este 1 de xaneiro comezou oficialmente o proxecto europeo “Climate Neutral Farms: Building a low-carbon, climate resilient future: Research and innovation in …
A asociación ecoloxista Amigos da Terra fai público o Informe “A produción e consumo de carne a debate” no que visibiliza os principais impactos …
O Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM), dependente da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL), en colaboración co centro de …
A responsabilidade das emisións na gandería divídese principalmente entre o sistema dixestivo dos ruminantes (42%), estercos e xurros (15%) e manexo do chan …
A bioeconomía e a compensación de emisións de CO2 preséntanse como novas oportunidades para os montes e o sector forestal galego nos próximos anos. Así o …