"Debemos facer unha poda de respecto se queremos que as viñas sexan lonxevas"
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
A través do proxecto SUEROVAL búscase obter un aditivo de alto valor a partir do soro lácteo, desecándoo mediante un deshidratador híbrido solar de pegada …
Abaratar os custos dos insumos é un dos principais obxectivos que hai no sector, pero para iso é necesario buscar novas vías. Así, fai algo máis dun mes …
O Centro de Investigacións e Experimentacións Agrarias de Mabegondo (Ciam) acolleu unha xornada técnica na que se presentaron os resultados dun estudo sobre …
A guerra de Ucraína deixou en xaque o mercado dos cereais en Europa. A invasión rusa do país, coñecido como o ‘celeiro de Europa’, está a ter …
“Buscabamos un xeito de alimentar ós nosos animais que fose acorde coa filosofía do noso proxecto. Nós ofrecemos unha carne e ovos como os de antes, cunha …
O bagazo de cervexa, que leva anos sendo un complemento máis da alimentación de gando, en especial do vacún de leite, pode converterse tamén nun …
José Manuel Lorenzo acaba de ser recoñecido polo ranking da páxina web norteamericana Expertscape, que clasifica a persoas e institucións pola súa …
O padroado da Fundación do Centro Tecnolóxico da Carne (CTC), ubicado en Ourense, mantivo estes días unha reunión coa Consellería do Medio Rural para …
A carga de nitróxeno dos xurros de porcino convérteos nun fertilizante recorrente para diferentes cultivos, como as plantacións de millo forraxeiro, pero o …
O Centro Tecnolóxico da Carne está a desenvolver proxectos en novos produtos e prácticas no ámbito agroforestal. As iniciativas consisten en programas …
O padroado da fundación Centro Tecnolóxico da Carne (CTC), ente dependente da Consellería do Medio Rural, vén de celebrar a súa reunión de final de ano …
A Policía Nacional accedeu esta mañá ás instalacións do Centro Tecnolóxico da Carne, en San Cibrao das Viñas (Ourense) para proceder a un rexistro das …
O padroado do Centro Tecnolóxico da Carne (CTC), presidido por Medio Rural, vén de facer balance e de aprobar as contas do exercicio 2016. O organismo, con …
O director do Centro Tecnolóxico da Carne, Miguel Fernández Rodríguez, presentou onte en Lalín os resultados da análise da carne resultante dos cruces de …