“A viticultura require paixón, pero é moi gratificante”
Entrevista a Elisa Collarte: “A viticultura require paixón, pero é moi gratificante”
Entrevista a Elisa Collarte: “A viticultura require paixón, pero é moi gratificante”
Os robots de muxido son hoxe unha realidade en moitas explotacións galegas e o seu avance nos últimos anos semella imparable, supoñendo un cambio total no …
Coñecemos a raza de vacas Fleckvieh de man de Alexander Manrique Gómez, director de vendas de geneticAUSTRIA GmbH para España, Portugal e Latinoamérica, …
“A herba deixou de ter interese para a inmensa maioría das ganderías de vacún de leite”, apunta Eloi Villada Legaspi, quen traballou ata a súa …
Dende que no 2004 se instalara o primeiro robot de muxido en Galicia, o número de granxas que decidiu apostar por este sistema automatizado non parou de …
A mamite segue a ser a enfermidade que máis gastos xera nunha gandería de vacún de leite, pese a que nos últimos anos tense mellorado e reducido moito a …
Os recontos microbiolóxicos e o número de células somáticas son cada vez máis unha preocupación para as gandeirías de leite. A mellora neste eido …
Santiago acolleu hoxe a entrega dos premios Exceleite, que distinguen ás ganderías galegas que máis destacan pola calidade hixiénico – sanitaria do …
Axustar as racións e balancealas en base ao aporte de aminoácidos esenciais nas dietas das vacas en produción é xa unha práctica habitual por parte dos …
Un terzo da produción láctea española destínase xa a fabricar queixos, un volume que gañou terreo nos últimos anos e que está xa a piques de igualar a …
O 21 e 22 de novembro de 2019 celebrarase a novena edición das Xornadas de Vacún de Leite de Talavera de la Reina organizadas por Servet Talavera SL, empresa …
“Non son as explotacións máis grandes as que máis gañan”. Esa é a filosofía coa que traballa Antonio Valcárcel, centrado en optimizar a produción e …
As ganderías de leite prestan cada vez máis atención á limpeza e desinfección tanto do ubre da vaca como das instalacións de muxido e almacenamento, pero …
Desde hai anos as graxas son uns dos nutrientes máis desprezados na alimentación e desta percepción tampouco se salvou a graxa láctea, que se …
O Campus Terra da Universidade de Santiago impartirá un ano máis o Master en Produción de Leite, un título que destaca polas máis de 300 horas de …