A selección xenética, unha das claves pada adaptar o viñedo ao cambio climático
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
Deleite, a marca impulsada por unha trintena de gandeiros galegos, agrupados na sociedade Leite Noso, presentou esta mañá en Lugo a súa gama de leite sen …
En internet non é dificil atopar diversidade de opinións contrarias ó consumo de leite, amplificadas con frecuencia en redes sociais. Que hai de verdade e …
Reimagine Food é o primeiro centro de innovación sobre a alimentación do futuro e aceleradora de startups. O seu obxectivo é a detección de innovacións …
Lugo acollerá o martes 13 de decembro unha xornada adicada á promoción do consumo de leite fresco. O evento, que se desenvolverá no salón de actos da …
A identificación da orixe do leite é unha demanda extendida entre os consumidores, segundo Unións Agrarias-Upa, polo que a organización agraria considera …
O prolongado periodo de baixos prezos que arrastran desde o 2015 parte dos sectores gandeiros, como o lácteo ou o porcino, levou á Comisión Europea a …
A empresa Tastelab, un referente en Galicia na testaxe sensorial de produtos alimentarios e bebidas, organiza en Compostela unha xornada sobre as técnicas e …
Hai 200 anos, produtos de uso habitual hoxe en día como os xeados, os chicles ou as bebidas carbonatadas eran cousa da ciencia ficción. Na actualidade, a …
O Goberno elaborou un borrador de decreto para regular a etiquetaxe obrigatoria da orixe dos produtos lácteos. A norma permitirá identificar os productos …
Cando abriu a Panadería Chousa, no 1959, ninguén pronosticaría que aquel negocio remataría por convertirse nunha gran industria, Ingapan, que na …
A Organización de Productores de Leche (OPL) advirte de que nas redes sociais se está a detectar unha continua “campaña de difamación contra o leite, …
O consumo de leite líquido caeu un 27% en España nos últimos 15 anos. Dos 100 litros por persoa do ano 2000 pasouse ós 73 litros no 2015. Desde a …
Un informe socioeconómico elaborado pola Interprofesional Láctea (Inlac) recolle as principais cifras do sector desde o 2008 ata o 2015. A Inlac, que agrupa …
O complexo agroalimentario preséntase como capital na economía galega, pois representa ata o 7,3% do PIB, unha cifra que dobra a media da UE. Esa importancia …