"Debemos facer unha poda de respecto se queremos que as viñas sexan lonxevas"
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
Nesta época na que se están realizando a poda dos viñedos, o enxeñeiro agrícola e enólogo, Julio Prieto, fai un repaso polas …
David Outeiro iniciou recentemente a súa actividade como gandeiro, desprazándose dende a cidade de Lugo ata Mazaeda, no concello da Fonsagrada. A súa …
O Centro de Recursos Zooxenéticos de Galicia, ubicado no Pazo de Fontefiz (Coles, Ourense), proxecta obter seme sexado das razas autóctonas de vacún, a fin …
Julio Taboada e Ramón Fernández empezaron hai 4 anos a criar porcos en extensivo na parroquia de Sabadelle, en Chantada. Contaban cunha superficie de monte …
Na última década, desde o ano 2013 ao 2022, Galicia perdeu máis de 30.000 vacas reprodutoras destinadas á produción cárnica (o 39% da súa cabana) e …
O Centro de Investigacións e Experimentacións Agrarias de Mabegondo (Ciam) acolleu unha xornada técnica na que se presentaron os resultados dun estudo sobre …
A raza cachena, orixinaria da zona montañosa transfronteiriza que ocupa o parque natural do Xurés, que comparten municipios ourensáns e portugueses, …
Un total de 25 ganderías de toda Galicia con cachena mantiveron o pasado mércores, día 2, unha reunión no pazo de Fontefiz (Coles-Ourense) con Boaga, a …
Nun país onde abunda o minifundio e escasea o relevo xeracional, xuntar 1.200 hectáreas de terreo nunha única peza é unha absoluta rareza. E que estean …
Se no sur da provincia de Lugo hai un lugar de referencia para as razas autóctonas galegas, ese espazo atópase no número 15 da rúa Chantada de Monforte. …
José Armesto é unha persoa con iniciativa. Nada máis poñerse a falar con el saen un cento de proxectos nos que desde fai anos pon todo o seu empeño para …
Cando xa case ninguén quería animais para traballar a terra, Mario Nogueira Rodríguez seguiu apostando pola doma de bois, que coñecía dende pequeno e que …
O vacún maior está a ser un dos sectores máis afectados polo peche da hostalaría como consecuencia da pandemia do coronavirus. A falta de saída para a …
Antonio Expósito incorporouse á explotación familiar no ano 1993, cando se xubilaron os seus pais. “Daquela aínda tiñamos vacas de leite”, …
San Breixo da Balsa foi no seu día a capital do Concello, pero hoxe só quedan nesta pequena aldea de Triacastela unha capela caída e tres casas en pé. A …