Galicia, entre as Comunidades cun mellor comportamento das exportacións de viño en 2022
Segundo datos analizados polo Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv), as exportacións vitivinícolas españolas alcanzaron en …
Segundo datos analizados polo Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv), as exportacións vitivinícolas españolas alcanzaron en …
O cambio climático e os seus efectos é un dos maiores condicionantes da agricultura e gandería actual, por iso a redución da pegada de carbono e as …
A responsabilidade das emisións na gandería divídese principalmente entre o sistema dixestivo dos ruminantes (42%), estercos e xurros (15%) e manexo do chan …
Francia, primeiro produtor agrícola da Unión Europea, é o segundo emisor de amoníaco, correspondendo o 42% das emisións á gandaría bovina, tanto de …
Lograr diminuír os gases de efecto invernadoiro que produce a actividade gandeira é unha tarefa que require un enfoque multidisciplinar que atenda distintos …
A interprofesional do vacún de carne, (Provacuno), acaba de publicar un Código de Boas Prácticas Medioambientais coas que conseguir reducir …
Bruxelas focaliza o problema das emisións agrícolas no sector gandeiro ao afirmar que o 70% das emisións proceden da gandería (metano e ácido nitroso). …
Á marxe dos cambios que a crise do coronavirus está a deixar no funcionamento das granxas, o sector porcino adáptase nestes meses tamén ás modificacións …
A gandería verase afectada nos próximos anos por unha serie de restriccións ambientais que se están comezando a perfilar. A cuestión de fondo é que a …
O grupo de traballo e innovación Biofore celebra o próximo luns, día 22 de abril, unha xornada formativa en Pazos de Borbén (Pontevedra) sobre un proxecto …
Rudie Freriks é un gandeiro holandés que conseguiu reducir as emisións de amoníaco da súa granxa de vacún de leite nos últimos catro anos a base de …