Cítricos Rías Baixas, un cultivo insólito que se revela exitoso en Galicia
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
A iniciativa de Cítricos Rías Baixas comezou no 2016, cando Óscar herdou unha terra a monte adicada ao cultivo de eucalipto para …
A multinacional holandesa De Heus acaba de lanzar ao mercado unha nova liña de alimentación pensada para pequenos rumiantes. O plan de alimentación está …
Como conseguir a vaca recén parida perfecta? O veterinario americano Gordon Jones, asesor internacional de granxas leiteiras, puxo en marcha media ducia de …
A firma Alltech centrará este ano a súa conferencia anual en explorar as solucións innovadoras que se expoñen actualmente á cadea global de …
O agro ten un escaso papel na emisión de gases de efecto invernadoiro, que se pode cuantificar en arredor dun 12% do total das emisións españolas. Tampouco …
Coñecida popularmente como a enfermidade do ollo branco, a nube no ollo ou o ollo rosa, que son algúns dos seus efectos; a queratoconxuntivite infecciosa é …
Os sistemas de produción de leite diferenciado continuarán cobrando importancia nos próximos anos. Logo da expansión do leite ecolóxico e do leite …
A cooperativa Agrocantabria organiza o próximo día 24 a súa I Xornada Técnica de Vacún de Leite. Será no Hotel Villa Pasiega, na localidade de Hoznayo …
Kemin organiza o venres, 18 de outubro, as súas VIII xornadas técnicas de vacún leiteiro no Hotel Spa Attica 21 en Vilalba, Lugo. Para iso, contará coa …
A alimentación é un dos alicerces nas gandarías e representa máis do 60% dos gastos da produción, por iso, a dependencia de materias primas importadas, …
“Unha persoa soa pode ir máis rápido pero xuntas chegan máis lonxe”. Esta filosofía cooperativa foi a que levou no ano 2006 a 7 socios do sur de Lugo a …
Natural de Láncara (Lugo), Antonio Fernández Sangil é técnico comercial no sector agropecuario desde hai 31 anos, dos cales os últimos 19 estivo ligado a …
A Asociación Galega de Fabricantes de Alimentos Compostos (Agafac) acaba de selar un convenio de colaboración coa cooperativa AgroCantabria (AGC) de …
Internet, a robótica ou a intelixencia artificial son xa realidades utilizadas polas ganderías máis avanzadas, pero os expertos na produción de alimentos …
Un dos problemas máis recorrentes na alimentación nas ganderías de vacún de leite en intensivo é que, a pesar dos esforzos por ter unha ración …