A selección xenética, unha das claves pada adaptar o viñedo ao cambio climático
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
Gandería Carro SL é unha explotación gandeira familiar situada na parroquia de Boado, no concello coruñés de Mesía. José Manuel Carro está á fronte …
O enxeñeiro agrónomo e asesor técnico en xestión agrogandeira, Xan Pouliquen, organizou este pasado mes de xullo unha viaxe a Francia para visitar dez …
As ideas clave para o gandeiro das investigacións que estamos a levar a cabo en Estados Unidos son que: – A alimentación con racións máis baixas en …
“O leite é a ausencia de estrés na vaca”, “Por cada hora a maiores de descanso a vacas produce ata 1,7 litros de leite máis”. Baixo estas premisas …
Josep María Romero Font, veterinario e técnico asesor independente de granxas lácteas, pronunciou este xoves unha conferencia sobre “Xestión económica …
Reducir os custos de produción e aumentar a eficiencia é a estratexia dominante nas explotacións gandeiras desde hai varios anos para poder competir nun …
Eugenio Cegarra García acumula unha ampla experiencia na investigación da alimentación do gando vacún. Desde1991 é director do Departamento de …
O laboratorio de Mouriscade (Lalín), un referente para o sector gandeiro en materia de análise de pensos, ensilados e materias primas de alimentación …
Nun escenario de prezos do leite inestables e sen gran capacidade do gandeiro para incidir no prezo que lle pagan as industrias, os custos de alimentación e …
O Grupo Coren reforza a súa estrutura produtiva coa incorporación dunha planta de alimentación animal situada en Dumbría, A Coruña, e que será a quinta …
Unha alimentación da cabana gandeira cada vez máis sustentable, con reducións de emisións contaminantes de ata un 30% de aquí ao 2030; extensión dos …
O prazo de inscrición está aberto para o IV Congreso de Alimentación Animal, que leva por título “Sustentabilidade, sistemas de control e aplicación da …
As micotoxinas son metabolitos secundarios tóxicos producidos por fungos, capaces de ocasionar efectos adversos en persoas ou animais expostos a elas. A …
Comezaremos recordando que os obxectivos do inicio da lactación, e en consecuencia da transición, son obter un bo nivel de produción leiteira, evitar ou …