Galicia, entre as Comunidades cun mellor comportamento das exportacións de viño en 2022
Segundo datos analizados polo Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv), as exportacións vitivinícolas españolas alcanzaron en …
Segundo datos analizados polo Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv), as exportacións vitivinícolas españolas alcanzaron en …
“Deberíamos lembrar que o que lle serviu ós nosos avós para resistir igual nos pode servir tamén nas granxas hoxe a nós”. Deste xeito convidaba a …
A rotación con leguminosas é unha práctica realizada en Galicia por algunhas ganderías e que ofrece múltiples vantaxes, ó poder obter unha forraxe de …
A suba dos custes das forraxes e pensos sumada á preocupación por incorporar cultivos forraxeiros cos que reducir os gastos das ganderías e o impacto …
Os próximos 13, 14 e 21 de xaneiro impartirase en Palas de Rei (Lugo) un curso sobre “Mellorar a eficencia da ración co método Obsalim”. A …
As diarreas son un dos problemas máis frecuentes nos tenreiros neonatos e supón un importante impacto nas granxas. Tanto é así que as diarreas resultan a …
O cumprimento dunha estratexia de sustentabilidade en todas as súas vertentes, económica, social e ambiental, debe ser un dos requisitos fundamentais das …
Que tipo de alimentación debe proporcionarse aos animais en transición? Esta foi unha das preguntas ás que o investigador e profesor asociado da …
Kemin Industries organiza para este mércores, 26 de outubro, no Hotel Attica 21 de Vilalba (Lugo) as súas xornadas sobre nutrición en vacún de leite, …
A Consellería do Medio Rural, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, organiza dous cursos en Monforte de Lemos sobre produción de forraxes e …
O CIAM organiza unha xornada sobre o cultivo do chícharo bravo (altramuz) en gran en Galicia. A formación celebrarase o vindeiro día 21 de outubro en Lalín …
O Centro de Formación e Experimentación Agroforestal de Becerreá, dependente da Consellería do Medio Rural, organiza un curso sobre o coidado da nutrición …
As granxas galegas destacan a nivel europeo polos seus rendementos anuais en Kg. de leite por vaca, pero atópanse na franxa baixa en calidades de graxa e …
A redución do emprego de antibióticos en cunicultura é o principal reto ao que se enfronta este sector na actualidade. Non é tarefa fácil. A enfermidade …
De Heus, coa súa dilatada experiencia no ámbito da nutrición de vacún leiteiro, foi capaz de adaptar, segundo a demanda xenética dos animais e a …