A selección xenética, unha das claves pada adaptar o viñedo ao cambio climático
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
Os viños galegos lograron ser recoñecidos dentro e fóra das nosas fronteiras como sinónimo de calidade. Por iso suscita intriga coñecer como se elabora o …
“O albariño é percibido en Estados Unidos como un viño cunha excelente relación calidade prezo e ten moitas posibilidades de converterse nun viño moi …
O viñedo de Altos de Torona, ubicado en Vilachán (Tomiño, Pontevedra), é singular no panorama da viticultura galega, marcada polo minifundio. Suma case un …
Padriñán é unha parroquia de Sanxenxo que lle dá identidade e nome á maioría dos viños da adega Eidos, tamén ubicada no lugar. Os viños de Eidos …
Unirse para elaborar un viño de calidade, auténtico, con 100% de uva albariña e con prezos axeitados. Con esta filosofía seis adegas familiares do Salnés, …
O albariño é hoxe a variedade autóctona galega máis cultivada e unha das máis representativas dos viños de Galicia. Conscientes desta importancia, os …
A cooperativa Martín Códax naceu case como un acto de fe. Era o ano 1986 e un grupo de viticultores que sumaba pouco máis de 100.000 quilos de uva xuntouse …
A 64 edición da Festa do Albariño premiou como mellor viño de Rías Baixas do 2015 a ‘Vionta’, de Bodegas Vionta (Meaño), unha firma integrada …
A Festa do Albariño de Rías Baixas, que se celebra estes días en Cambados, ten dous dos seus focos principais na 37 edición da Cata Concurso oficial, á …
Adega Valdés, ubicada en Vedra (A Coruña), é unha das firmas que está a tirar pola subzona da Ribeira do Ulla. Desde que o Ulla entrou na denominación de …
A presidenta o Instituto Masters of Wine de Londres, Sarah Jane Evans, pronunciou este luns a conferencia de peche do Atlante Wine Forum, organizado en Vigo …
O recoñecido xornalista alemán André Dominé acaba de percorrer durante tres días as distintas subzonas da Denominación de Orixe Rías Baixas. O seu …
Elaborar un vermut de alta calidade en Galicia con viño albariño e con vocación exportadora. O que podería parecer unha quimera, dada a forte tradición …
A conselleira do Medio Rural, Ángeles Vázquez visitou esta mañá as novas instalacións en Meis de Adega Terra de Asorei, onde felicitou aos socios e ao …