A selección xenética, unha das claves pada adaptar o viñedo ao cambio climático
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O enxeñeiro agrónomo de Vitis Navarra, Alberto Gambra, explica a importancia do material vexetal como factor determinante para adaptarse …
O investigador galego Xesús Feás acaba de dar un novo paso na loita contra a expansión da vespa velutina, ó conseguir sintetizar un atraente dos machos …
Xurxo Domínguez e David Sousa, apicultores na Baixa Limia – Serra do Xurés, están experimentando en primeira persoa os efectos do cambio climático. Os …
Durante moitos anos os piretroides foron o produto de elección para o control de Varroa, cun alto nivel de eficacia. Pero o seu uso intensivo provocou que, a …
Benigno Basteiro, un apicultor de Viana do Bolo (Ourense), é un caso singular en Galicia. É un dos maiores produtores, con máis de dúas mil colmeas, e …
En países do norte próximos ó Ártico, é práctica habitual que os apicultores introduzan no inverno as colmeas en salas de hibernación, a temperaturas …
Antonio Gómez Tapia é a terceira xeración de apicultores desta familia, logo de que seu avó comezase coas abellas xa no 1936. Dende aquela, non deixaron de …
As alvarizas, ou os restos delas, que aínda poboan os montes do Courel son testemuña tanto da presenza do oso nestas terras como da predilección do animal …
A loque é, xunto á varroa e a nosemiose crónica, a enfermidade máis importante e por culpa da cal morren máis colmeas. Neste sentido, Ester Ordóñez …