Estrella Galicia lanza unha cervexa elaborada con derivados do leite de granxas galegas

Estrella Galicia lanza unha cervexa elaborada con derivados do leite de granxas galegas

Cervezas Estrella Galicia lanza a nova Milk Stout, elaborada con ingredientes obtidos a partir de leite de vacas criadas en granxas 100% galegas, como Pena Guisande, cuxas vacas se alimentaron do bagazo de Estrella Galicia. Esta nova edición especial lánzase a partir de hoxe cuns 20.000 litros á venda.

O bagazo é o principal subproducto derivado do proceso de elaboración da cervexa, consistente na parte insoluble do mosto cervexeiro, principalmente cebada, e tamén é o alimento das vacas que producen o leite a partir da cal se elabora o soro que se emprega na fabricación desta nova cervexa.

Trátase dunha cervexa de estilo Milk Stout cuxo principal trazo é a presenza de lactosa, ingrediente que se incorporou a algunhas cervexas a principios do século XX para achegarlles novos valores nutritivos e enerxéticos.

No caso da nova Milk Stout, a lactosa engádese na caldeira de ebulición para proporcionar unha textura sedosa e unha escuma cremosa de cor beige. Tamén están presentes nesta receita as maltas tostadas, que lle outorgan unha cor marrón escura con reflexos rubí. O lúpulo Huell Melon, pola súa banda, achégalle matices afroitados e resinosos. O resultado é unha cervexa de corpo lixeiro e textura suave, cunha entrada lixeiramente doce, que dá paso a un sabor torrefacto e un final seco.

“Con esta elaboración, logramos un produto cun significado moi especial, tanto polo valor dos produtos de proximidade que utilizamos para a súa elaboración como polo resultado final. A súa textura cremosa e os seus toques doces sorprenderán aos amantes da cervexa e aos que non o son tanto, que se atoparán cunha cervexa que pode adaptarse a todos os gustos”, comenta Luís Alvar, mestre cervexeiro de Estrela Galicia.

Aliados locais para un proceso innovador

Para este proxecto, Fábrica de Cervezas Estrella Galicia contou coa colaboración de varias empresas galegas. Galacteum, a industria láctea da coopeativa AIRA, foi a encargada de desenvolver o proceso, unha innovación pola cal a lactosa incorpórase en forma de soro, proporcionado pola queixería Celega. Para a súa obtención utilízase leite procedente de granxa galegas baixo a coordinación da cooperativa Aira. Unha destas granxas que integran a cooperativa é Pena Guisande, cuxas vacas se nutren do bagazo que lle fornece Estrella Galicia. Con este proceso, garántese que o leite utilizado é de orixe 100% galego e local.

Milk Stout, de Fábrica de Cervexas Estrela Galicia, estará dispoñible a partir de hoxe, con preto de 20.000 litros que estarán á venda nunha selección de locais de hostalería e alimentación e a través da tenda en liña da compañía: https://bigcrafters.com/

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información