Cursos sobre gandería de vacún de carne, ovino – cabrún e prevención de ataques do lobo

Beealia impartirá até final de ano por toda Galicia unha serie de accións formativas encamiñadas a mellorar a rendibilidade das explotacións e minimizar as perdas por ataques da fauna salvaxe. O programa formativo é promovido pola Axencia Galega de Calidade Alimentaria (Agacal), en colaboración con oficinas agrarias comarcais e Grupos de Desenvolvemento Rural

A entidade de formación e asesoramento Beealia organiza por toda Galicia desde o mes de agosto até decembro un programa de cursos dirixidos a gandeiros e destinados a implementar nas explotacións medidas preventivas que eviten os ataques do lobo ao gando, así como outra serie de accións formativas para mellorar a propia rendibilidade das explotacións, tanto de vacún de carne como de ovino e cabrún.

O calendario dos cursos desenvolverase nas catro provincias e forma parte do plan de formación da Agacal deste ano, desenvolto en colaboración con oficinas agrarias comarcais e Grupos de Desenvolvemento Rural. Os interesados en participar poden inscribirse neste enlace.

cursos Beealia 2021

Programa completo de cada curso

Oito mastíns coidan das vacas que evitar os ataques do lobo, un método que cos cabalos non é efectivo

No curso de Convivencia e prevención de ataques de lobo á gandería, cunha duración de 15 horas repartidas en tres mañás, daranse a coñecer distintos métodos de prevención, como os peches ou o uso de mastíns para protexer o gando. Na parte práctica, visitaranse explotacións e faranse demostracións in situ para o establecemento de distintas pautas e propostas personalizadas. Podes consultar pinchando no seguinte enlace o programa completo do curso, que será impartido por Joan Alibés, Laureano Parada e Luís Llareza.

Pola súa banda, o curso de Iniciación e mellora da gandería de vacún de carne ten unha duración de 25 horas repartidas en 5 mañás e pretende elaborar un plan individual e personalizado para cada alumno participante con distintos aspectos que aplicará na súa gandería. Está dirixido tanto a persoas que pretendan poñer en marcha un proxecto produtivo de carne de vacún como a titulares de explotacións que queiran mellorar o seu funcionamento e rendibilidade. Podes consultar pinchando no seguinte enlace o programa completo do curso.

Por último, o curso de Iniciación e mellora da gandería de ovino e cabrún, que tamén ten unha duración de 25 horas repartidas en 5 mañás, detallará distintos aspectos sobre produción, razas, alimentación, sistemas de manexo, reprodución, organización e mellora de pradeiras, sanidade ou comercialización da carne, axudando tamén aos alumnos participantes a enfocar de maneira personalizada o seu proxecto de explotación. Podes consultar pinchando no seguinte enlace o programa completo do curso.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información