Coren prevé duplicar en 2018 a súa produción actual de porco alimentado con castañas

O Grupo Coren lanza un Plan Estratéxico co obxectivo de duplicar en 2018 a súa produción actual da Gama Selecta de porco alimentado con castañas. O presidente do Grupo, Manuel Gómez-Franqueira, presentou onte os obxectivos de crecemento do proxecto.

Coren prevé duplicar en 2018 a súa produción actual de porco alimentado con castañas

Manuel Gómez-Franqueira, presidente do Grupo Coren, na presentación do plan estratéxico

Impulsar a produción de carne de porco alimentado con castañas é o obxectivo que se marca o novo Plan Estratéxico de Expansión da Gama Selecta 2016-2018, un ambicioso proxecto da cooperativa galega presentado a pasada noite polo presidente do Grupo Coren, Manuel Gómez-Franqueira, nun acto que se desenvolveu no Mosteiro de San Clodio, en Leiro (Ourense).

O Grupo Coren lanzou Gama Selecta de porco alimentado con castañas en 2012, froito dun proxecto de I+D que tiña como obxectivo poñer no mercado unha carne de porco diferente, máis saborosa, e que se basea en tres craves: razas seleccionadas para favorecer a infiltración de graxa, máximo benestar dos animais criados con saída aos campos galegos e alimentación a base de castañas.

Así naceu Selecta de Coren, a gama de porco alimentado con castañas e producido 100% en Galicia. Desde a cooperativa ourensá aseguran que “desde a súa introdución no mercado, a carne fresca de Selecta foi un éxito grazas á súa textura e sabor únicos, co toque lixeiramente dulzón que achega a castaña”. En 2013, Coren lanzaba ao mercado os Xamóns Selecta, “que tamén desde un principio foron todo un éxito polo seu veteado e sabor característico”, aseguran.

“Coren prevé alcanzar os 22,8 millóns de carne Selecta de porcino en 2018”

Coincidindo coa presentación do Xamón Selecta en setembro de 2013, Coren anunciaba o seu primeiro Plan Estratéxico 2014-2015 que marcaba as pautas de crecemento do proxecto e que, transcorrido o citado período, executouse na súa integridade, alcanzando o cumprimento de todos os obxectivos establecidos.

O Grupo Coren lanza agora o Plan Estratéxico da Gama Selecta 2016-2018. Con este plan, a cooperativa prevé duplicar a produción actual de carne de porco alimentado con castañas. De feito, Coren pechará o ano 2015 cunha produción de 11,4 millóns de quilos de carne Selecta, mentres que en 2018 está previsto que se sitúe por encima dos 22,8 millóns de quilos.

CARNE_SELECTA_COREN

Pola súa banda, a produción de Xamón Selecta pasará das 62.400 unidades comercializadas durante 2015 a máis de 208.000 no ano 2018.

JAMON_SELECTA_COREN

Lacón Selecta

Un dos eixos do novo Plan Estratéxico de Selecta é o impulso do lacón de porco alimentado con castañas, como un dos produtos máis típicos da gastronomía galega.

LACON_SELECTA_COREN

Así, Coren pechará o presente exercicio de 2015 cun volume de produción de 57.000 quilos de lacón, cifra que se prevé multiplicar en 2018 ata situarse nos 377.000 quilos.

O lacón Selecta conta con varias presentacións, pensadas para adaptarse ás necesidades de todos os consumidores, tanto a presentación tradicional enteira con pata como o precortado (con varios cortes que permiten ao consumidor cortalo en anacos facilmente) ou o listo para cociñar que non necesita desalgado.

Prevé duplicar a compra de castaña

En consonancia cos retos de crecemento que establece o Plan Estratéxico, Coren duplicará a compra de castaña nos próximos anos. En 2015, o volume necesario para alimentar os porcos Selecta ascendeu a 1,5 millóns de quilos, aínda que en 2018, a demanda de castaña incrementarase ata superar os 3,1 millóns de quilos.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Solicitamos o seu permiso para obter datos estadísticos da súa navegación nesta esta web, en cumprimiento do Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta o uso das cookies. OK | Máis información